Home » Administratie » Fostul protopop al Bârladului, preotul Constantin Marin, a murit la 69 de ani

Fostul protopop al Bârladului, preotul Constantin Marin, a murit la 69 de ani

Fostul protopop al Protopopiatului Bârlad, preotul Constantin Marin, a murit la vârsta de 69 de ani, în urma unui accident vascular cerebral care, în ultima săptămână de viață, l-a ținut pe patul de spital în Vaslui. Paroh de 33 de ani al bisericii ”Sfântul Mina” din municipiul Bârlad, preotul Constantin va fi condus pe ultimul drum, joi, 4 iunie.

S-a stins din viață unul din preoții cu cea mai mare vechime în activitate din Bârlad, Constantin Marin. Vestea a cutremurat pe enoriașii care l-au cunoscut, mai ales că părintele care a slujit timp de 33 de ani la biserica ”Sfântul Mina” a trecut la cele veșnice într-un mod fulgerător, la vârsta de 69 de ani. După ce a suferit un accident vascular cerebral, preotul Marin a pierdut lupta cu boala și a trecut la cele veșnice.

Părintele Constantin Marin a absolvit Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț și Institutul Teologic de Grad Universitar din București. De-a lungul activității pastorale, a activat ca preot și în parohiile Odaia Bursucani, Dumeşti II, din 1987 fiind numit preot paroh la biserica ”Sfântul Mina”.
”În toate aceste locuri, s-a implicat în restaurarea bisericilor parohiale și în întărirea credinței în rândul enoriașilor, fiind unul dintre cei mai apreciaţi părinţi duhovniceşti ai Bârladului. În ultimii ani de viaţă a depus un efort considerabil pentru construirea bisericii „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din zona Polimed. A fost, pentru o vreme, şi protopop al Protopopiatului Bârlad. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească cu drepții!”, au precizat reprezentanții Episcopiei Hușilor.
Preotul Constantin Marin este depus la Biserica „Sfântul Mina” din Bârlad, iar slujba de înmormântare va fi oficiată joi, 4 iunie, începând cu orele 12.00. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*