Home » Administratie » Fostul protopop al Bârladului, preotul Constantin Marin, a murit la 69 de ani

Fostul protopop al Bârladului, preotul Constantin Marin, a murit la 69 de ani

Fostul protopop al Protopopiatului Bârlad, preotul Constantin Marin, a murit la vârsta de 69 de ani, în urma unui accident vascular cerebral care, în ultima săptămână de viață, l-a ținut pe patul de spital în Vaslui. Paroh de 33 de ani al bisericii ”Sfântul Mina” din municipiul Bârlad, preotul Constantin va fi condus pe ultimul drum, joi, 4 iunie.

S-a stins din viață unul din preoții cu cea mai mare vechime în activitate din Bârlad, Constantin Marin. Vestea a cutremurat pe enoriașii care l-au cunoscut, mai ales că părintele care a slujit timp de 33 de ani la biserica ”Sfântul Mina” a trecut la cele veșnice într-un mod fulgerător, la vârsta de 69 de ani. După ce a suferit un accident vascular cerebral, preotul Marin a pierdut lupta cu boala și a trecut la cele veșnice.

Părintele Constantin Marin a absolvit Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț și Institutul Teologic de Grad Universitar din București. De-a lungul activității pastorale, a activat ca preot și în parohiile Odaia Bursucani, Dumeşti II, din 1987 fiind numit preot paroh la biserica ”Sfântul Mina”.
”În toate aceste locuri, s-a implicat în restaurarea bisericilor parohiale și în întărirea credinței în rândul enoriașilor, fiind unul dintre cei mai apreciaţi părinţi duhovniceşti ai Bârladului. În ultimii ani de viaţă a depus un efort considerabil pentru construirea bisericii „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din zona Polimed. A fost, pentru o vreme, şi protopop al Protopopiatului Bârlad. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească cu drepții!”, au precizat reprezentanții Episcopiei Hușilor.
Preotul Constantin Marin este depus la Biserica „Sfântul Mina” din Bârlad, iar slujba de înmormântare va fi oficiată joi, 4 iunie, începând cu orele 12.00. (Ionuț PREDA)

About Buta Crina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Patronatul avertizează: Criza COVID-19 va pune pe butuci afacerile multor vasluieni!

de Dănuț CIOBANU   Pandemia de coronavirus riscă să ...

Proiectul de apă și canal din municipiul Vaslui dă mari bătăi de cap autorităților locale

Contractul de execuție al proiectului de apă și canal ...

Inspecția Muncii Vaslui a controlat vama Albița și societățile din comuna Drânceni

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a întreprins în ...