Home » Administratie » Fostul episcop Corneliu, pus în libertate de Curtea Supremă de Justiție

Fostul episcop Corneliu, pus în libertate de Curtea Supremă de Justiție

Fostul episcop de Huși, Corneliu Onilă, acuzat de viol, a fost pus în libertate de către judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), în urma contestației făcută de avocatul său la măsura dispusă în data de 22 mai de Curtea de Apel Iași. Pus și el în libertate, preotul Sebastian Jitaru, cercetat în același dosar cu Onilă, va fi cercetat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Magistrații celei mai importante instanțe din România consideră că fostul episcop de Huși, Corneliu Onilă, poate fi cercetat penal, pentru acuzele de viol care i se aduc, și în stare de libertate. Și asta după ce judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis cererea avocatului lui Onilă de eliberare de după gratii a acestuia. Aceeași hotărâre a fost luată și față de fostul preot Sebastian Jitaru, cercetat în același dosar cu fostul episcop.

Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Jitaru Sebastian Cristi şi Onilă Cornel împotriva încheierii nr.1/DLF din data de 22 mai 2020 a Curţii de Apel Iaşi, Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori – Drepturi şi Libertăţi, pronunţată în dosarul nr.215/45/2020. În baza art. 227 alin. 1 Cod procedură penală, respinge propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi de luare a măsurii arestului preventiv a inculpatului Onilă Cornel. II. În baza art. 227 alin. 1 Cod procedură penală, respinge propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi de luare a măsurii arestului preventiv a inculpatului Jitaru Sebastian Cristi”, se arată în decizia magistraților.

Preotul Sebastian Jitaru a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile astfel încât acesta va trebui să se prezinte cu regularitate la Poliție, să nu iasă din țară și să nu se apropie de persoanele a căror nume apar în dosarul penal în care este cercetat. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*