Home » Local » Verde la prins pește! Pescarii vasluieni pot pescui în râurile Prut și Bârlad

Verde la prins pește! Pescarii vasluieni pot pescui în râurile Prut și Bârlad

Începând din această săptămână, perscarii din județul Vaslui au liber la pescuit pe râurile Prut (de la Drânceni șa Cârja) și pe râul Bârlad (de la Băcești la Tutova. Pescarii care sunt membri ai Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Vaslui și vor să pescuiască legal au nevoie de un permis de pescuit eliberat de asociație. De asemenea, persoanele care vor să pescuiască în râul Prut au nevoie de o aprobare de la Poliția de Frontieră cu sediul în municipiul Huși.

”Acum aceste aprobări se obțin online, atunci când se eliberează carnetul de pescar sau când se pune viza pe anul 2020. În această săptămână s-au publicat în Monitorul Oficial și normele privind pescuitul recreativ sportiv în bazele piscicole naturale și cele amenajate. Aceste norme sunt stabilite în contextul pandemiei de coronavirus și au rolul de a preveni contaminarea pescarilor. Este interzis consumul de băuturi acoolice în timpul pescuitului, consumul de alimente pregătite etc”, a spus Vasile Negru, directorul AJVPS Vaslui.

În perioada următoare aceste norme vor fi afișate la cele trei cluburi ale asociației din orașele Bîârlad, Huși și Vaslui. Astfel, cei care doresc să pescuiască se pot adresa la cele trei cluburi.

”În baza prtocoalelor pe care le avem încgheiate cu Ministerul de Interne, în perioada următoare vom începe activitatea de control și verificare a modului corect și legal de practicare a pescuitului. Doresc să îi informez pe pescari că în cele două râuri vor avea ce să pescuiască. Astfel, în râul Bârlad, în ultima perioada noi am populat cu pește în trei puncte ale cursului e apă. În afară de ce am populat anul trecut în râul Bârlad cu pește din specii de apă dulce, în anul acesta am mai populat în zona Mira, la Trestiana și în zona CET Vaslui”, a mai spus Vasile Negru.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*