Home » Administratie » Zeci de rromi din Murgeni, implicați într-un conflict cu pistoale, săbii, topoare, bâte și pietroaie, trei dintre ei ajungând la spital

Zeci de rromi din Murgeni, implicați într-un conflict cu pistoale, săbii, topoare, bâte și pietroaie, trei dintre ei ajungând la spital

Zeci de persoane de etnie rromă s-au bătut, în cursul nopții de joi, într-un conflict generalizat desfășurat în principala intersecție a două drumuri naționale din Murgeni și care a pornit, se pare, de la relația eșuată dintre doi minori din familii diferite, în timpul încăierării folosindu-se pistoale, săbii, topoare, bâte și pietroaie. Polițiștii, jandarmii și mascații au intervenit pentru a opri lupta de stradă, numeroase persoane fiind duse la audieri, în timp ce trei bărbați au ajuns răniți la Spitalul de Urgență Bârlad.

Bătaie generalizată în apropiere de centrul orașului Murgeni, în care au fost implicate zeci de persoane din trei familii de rromi. Totul ar fi pornit de la o relație eșuată dintre doi minori, căsătoriți în urma înțelegerii dintre părinții lor. Astfel, patru membri ai familiei fetei (clanul Morui), reveniți din Franța, joi seara, unde au stat internați în spital cu COVID-19, au fost atacați de către familia băiatului (clanul Sandu). Ulterior, conflictul a degenerat, iar în ajutorul persoanele implicate în scandal au sărit rudele din cele două clanuri, dar și membri ai unei alte familii. Mare parte din persoanele implicate au folosit diverse arme, de la pistoale cu bile de cauciuc și săbii, la topoare și bâte. Întregul conflict a fost oprit de către forțele de ordine, solicitate prin intermediul numărului de urgență 112.

 

La fața locului, s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui și poliţişti locali, care au intervenit prompt pentru aplanarea conflictului iscat și restabilirea ordinii şi liniştii publice. În urma conflictului, trei persoane au suferit vătămări corporale, fiind transportate la o unitate medicală de pe raza municipiului Bârlad, în vederea primirii de îngrijiri medicale”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Bogdan Gheorghiță.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru mai multe infracțiuni de tentativă de omor, uz de armă fără drept, tulburarea ordinii și liniştii publice și lovire sau alte violenţe. Zeci de persoane au fost duse la audieri de către polițiști. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*