Home » Administratie » Au început licitațiile pentru execuția celor șapte proiecte europene în valoare de 27 milioane de euro

Au început licitațiile pentru execuția celor șapte proiecte europene în valoare de 27 milioane de euro

de Dănuț CIOBANU 

Proiectele depuse de Primăria Vaslui pe Axa Prioritară 4, din cadrul Programului Operațional Regional POR 2014-2020 sunt tot mai aproape de implementare. Este vorba de șapte proiecte care totalizează o finanțare nerambursabilă de aproximativ 27 milioane de euro. Toate contractele de finanțare sunt semnate cu Ministerul Dezvoltării și se află în diferite stadii de realizare. 

Proiectul care vizează construcția unei creșe a primit avizul ISU și trece la etapa de organizare a licitației pentru adjudecarea execuției. De asemenea, pentru proiectul privind contrucția unei grădinițe s-a obținut avizul ISU, iar obiectivul va fi ridicat pe SEAP pentru licitație.

Creșa va fi construită pe terenul care a aparținut fostei unități militare din centrul municipiului Vaslui. De asemenea, grădinița va fi ridicată pe un teren din fața Spitalului Județean de Urgență Vaslui, urmând ca gradinița din Cartierul 13 Decembrie care funcționează la parterul unui bloc să fie desființată.

” Pe Axa 4 mai avem un proiect pentru construcția de case sociale pentru care s-a stabilit câștigătorul, proiectul pentru depou care este în faza de proiectare. Pe transportul local mai avem proiectul de dezvoltare a rutelor unde a fost desemnat câștigătorul, dar au fost depuse contestanții. Alte două proiecte privesc extinderea Parcului Copou și investiții la Liceul Ion Mincu”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Proiectul privind extinderea rutelor, traseelor și stațiilor pentru transportul public de călători are la bază o componentă referitoare la achiziționarea de mijloace de transport de călători ecologice și o componentă care privește extinderea și modernizarea infrastructurii de transport local din municipiul Vaslui.

Tot cu fonduri de la Uniunea Europeană, Primăria Vaslui va finanța reconversia unui teren degradat din zona Parcului Copou în zonă verde și de agrement. Prin proiectul propus se va realiza extinderea Parcului Copou pe o suprafață de 1,6 hectare, teren care se învecinează  cu parcul Copou și strada Andrei Mureșanu. Investiția constă în reconversia acestui teren nefolosit, care are gropi adânci de peste doi metri, în urma demolării unor contrucții anterioare.

Printr-un alt proiect european, municipalitatea vizează reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ preuniversitar – Liceul ”Ion Mincu”. Investiția constă în realizarea unei construcții noi, cu regim de înălțime demisol și parter și cu funcțiune de ateliere școlare, pentru un efectiv de 267 elevi. La demisol va funcționa un atelier de construcții, unde elevii vor învăță tehnici de contrucție, iar la parter va fi deschis un atelier auto.

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*