Home » Administratie » Șanse mici ca din toamnă comercianții să fie relocați în noile hale ale bazarului

Șanse mici ca din toamnă comercianții să fie relocați în noile hale ale bazarului

Primăria Vaslui nu este mulțumită de ritmul de lucru de pe șantierul noului bazar. Pentru moment, constructorul este în termenul de contract, iar autoritățile locale nu pot luate nicio măsură.

”Nu am ce să fac. Avem comandamente săptămânale cu constructorul. Sper ca în anul viitor bazarul să fie în funcțiune. Am dorit ca până în toamnă să fie finalizate o  hală sau două, pentru a fi relocată activitatea în noile spații, dar nu știu dacă vom reuși acest lucru. Halele trebuie legate la rețelele de utilități etc.”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Termenul de finalizare a noului bazar și târgului auto este luna mai 2021. În prezent, în actualul bazar își desfășoară activitatea 125 de agenți economici, dotarea fiind formată din mai multe tarabe, spații de depozitare etc.

În cadrul ședinței Consiliului Local Vaslui din luna mai 2019, s-a reactualizat valoarea proiectului care se ridică  la suma de 22.300.000 lei. Licitația publică pentru obiectivul ”Amenajare Platformă Bazar și Târg Auto” s-a organizat în data de 14 noiembrie 2017 și a fost câștigată de o asociere de firme. Asocierea de firme este formată din SC Vires Construct SRL Cluj-Napoca (lider) și SC Hermanas Rubio Grupo Constructor Herce SLU Spania.

Ansamblul propus are două funcțiuni de bază: bazarul cu o suprafață de 11.454 metri pătrați (mp) și Târgul Auto cu 7.825 mp. Zona bazar cuprinde cinci hale cu spații de circulație tip culoar, o hală pentru tarabe, 56 tarabe, 4 hale pentru magazine, 64 celule magazin (23,50 mp), 7 celule magazin (18,70 mp), 8 celule magazin (9,00 mp), 4 magazine alimentare (40 mp), Pavilion administrativ, parcare cu 104 locuri pentru clienți. Zona Târgului Auto cuprinde o parcare cu 92 locuri pentru mașini mici și 18 locuri pentru mașini mari și spălătorie auto.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: