Home » Administratie » Locuitorii comunei Vinderei așteaptă cu nerăbdare branșarea la sistemul de apă și canal

Locuitorii comunei Vinderei așteaptă cu nerăbdare branșarea la sistemul de apă și canal

La această dată, Primăria Vinderei derulează investiții în sistemul de apă și canal în toate cele opt sate componente ale comunei. De la începutul acestei luni, prin intermediul serviciului de gospodărire comunală din cadrul primăriei, vor începe branșările la 200 de case din satul Vinderei, iar din luna septembrie vor începe branșările și la sistemul de canalizare.

Ionuț Ghiur, primarul comunei Vinderei, a spus că pe fondul secetei prelungite din ultimele luni, populația comunei este foarte interesată de acest proiect de apă și canal.

”Investiția în sistemul de apă și canal se ridică la suma de 35 milioane de lei. De aceste facilități vor beneficia 3.600 de locuitori în cazul aducțiunii cu apă și circa 3.000 de locuitori în ceea ce privește sistemul de canal. Instalațiile de canalizare nu le-am dezvoltat în toate satele comunei și pe toate ulițele. Din cauza secetei, în ultima perioadă, am avut probleme grave în ceea ce privește alimentarea cu apă. Pe fondul consumului ridicat de apă au ars pompele de la cele două puțuri existente. Însă, odată cu precipitaților căzute în ultimele săptămâni am reușit să echilibrăm sistemul”, a spus Ionuț Ghiur.

Din momentul în care populația dorește branșarea locuințelor la sistemul de apă și canal, autoritățile locale susțin că nu vor fi probleme în ceea ce privește achitarea facturilor pentru aceste servicii.

”Oamenii vor plăti și apa și gunoiul. Prin dezvoltarea infrastructurii de apă și canal, precum și obținerea licenței pentru perstarea serviciilor, prețul apei va fi altul și va trebui să reflecte costurile adevărate. Estimăm un preț pentru un metru cub de apă situat între 8 – 9 lei”, a mai spus Ionuț Ghiur.

Pe lângă investițiile în apă și canal, la nivel local mai sunt în lucru și alte proiecte. În luna iulie va fi recepționată de către autorități o grădiniță modernă pentru copiii preșcolari din Vinderei. De asemenea, s-a emis ordinul de începere a lucrului pentru două platforme pentru gunoi de grajd și se așteaptă ca în perioada următoare executantul să înceapă lucrările.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*