Home » Administratie » Vasile Pavăl avertizează executantul proiectului de apă și canal: Nu vă las să blocați orașul!

Vasile Pavăl avertizează executantul proiectului de apă și canal: Nu vă las să blocați orașul!

de Dănuț CIOBANU 

Proiectul de modernizare a sistemului de apă și canal din municipiul Vaslui se realizează cu foarte mari probleme. Chiar dacă, în prezent, sunt deschise mai multe fronturi de lucru, autoritățile locale nu sunt mulțumite de viteza de lucru. În prezent, sunt șantiere în mai multe puncte: Viișoara, Moara Greci, Dimitrie Cantemir, Brodoc, Delea, Rediu și Gară. Municipalitatea este îngrijorată de faptul că ritmul scăzut de lucru va conduce la blocarea întregului oraș.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a precizat că contractul de execuție al proiectului este semnat cu SC Aquavas, iar autoritățile locale nu au nicio pârghie pentru a interveni.

”Ritmul de lucru este foarte scăzut și sunt foarte multe probleme. După ce au fost deschise celelalte fronturi de lucru acum vor să înceapă pe Traian. Le-am spus că nu vor începe pe Traian până nu au toate materialele, personal etc. Pentru instalarea unei țevi graficul de lucru este de trei luni. Dacă accept acest grafic de lucru, în perioada iulie-septembrie vom sta blocați. Am transmis să găsească altă variantă de lucru. Dacă nu fac alt grafic, nu le permit să lucreze trei luni”, a spus Vasile Pavăl.

Autoritățile locale susțin că, dacă vor accepta acest grafic de lucru, și alte lucrări din zona urbană vor fi realizate într-o perioadă lungă de timp, ceea ce va conduce la blocarea orașului.  Proiectul a demarat în cursul anului trecut în zonele Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc, urmând ca din anul 2020 lucrările de modernizare să fie extinse în interiorul orașului.

În data de 18 aprilie 2019, SC Ludwing Pfeiffer SRL Timișoara început lucrările din cadrul proiectului ”Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare în aglomerările Vaslui, Bârlad, Huși, Negrești – județul Vaslui”.

”Acest proiect este o primă etapă a modernizării serviciilor de apă și canal pentru orașul nostru. Etapa a doua vizează instalarea unor stații de pompare care vor rezolva câteva magistrale de alimentare cu apă. O a treia etapă privește dezvoltarea sistemului de apă și canal în zonele unde aceste proiecte nu ajung. Drumul este creionat, iar în patru – cinci ani orașul nostru și suburbiile Bahnari, Viișoara, Bustea, Paiu vor fi rezvolvate în totalitate cu apă și canal”, a subliniat Vasile Pavăl.

În cursul lunii septembrie 2018, în Sala Mare a Primăriei Vaslui a avut loc conferința de presă organizată cu prilejul semnării contractului de execuție lucrări ”Rețele de apă și canalizare, stații de pompare, stații pompare apă uzată în Vaslui”. La nivelul municipiului Vaslui, lucrările constau în extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă pe o lungime de 65 kilometri și extinderea și reabilitarea sistemului de canalizare pe 72 kilometri. Pe lângă orașul Vaslui, lucrările la sistemul de apă și canal vizează și suburbiile Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc.

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: