Home » Administratie » Drum județean blocat timp de aproape o oră, între Perieni și Pogana, din cauza unei viituri. O ambulanță a rămas blocată în zonă

Drum județean blocat timp de aproape o oră, între Perieni și Pogana, din cauza unei viituri. O ambulanță a rămas blocată în zonă

Drumul județean DJ 243, care face legătura între Bârlad și Dragomirești, a fost blocat, joi după-amiază, timp de aproximativ o oră, între localitățile Perieni și Pogana, din cauza unei viituri formată în urma precipitațiilor abundente căzute într-un interval scurt de timp. O ambulanță care trebuia să ajungă la o pacientă în comă diabetică a rămas blocată în zona respectivă, la fel ca și zecile de mașini care au format cozi de o parte și de alta a sectorului de drum cu apă și nămol pe o lungime de câțiva kilometri.

Fenomenele meteo extreme din cursul după-amiezii de joi au creat probleme serioase în zona de sud-vest a județului. Una dintre acestea a fost blocarea drumului județean dintre Bârlad și Dragomirești, mai precis între localitățile Perieni și Pogana. Puhoaiele de apă, care au angrenat și cantități mari de aluviuni de pe vesanți, au creat un blocaj pe o lungime de aproximativ 150 de metri. În consecință, mașinile care încercau să treacă prin zonă nu au mai putut înainta spre sau dinspre Bârlad, cum a fost și cazul unei ambulanțe care trebuia să ajungă la o bătrână de 71 de ani, aflată în comă diabetică.
Autoritățile locale și județene s-au mobilizat cu utilaje în zonă și au început acțiunea de îndepărtare a aluviunilor. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui a acționat cu trei autospeciale, la care s-au mai adăugat două autogredere de la societatea de drumuri județene LDP SA, un buldoexcavator de la Primăria Pogana și o autospecială de la Primăria Perieni. După aproape o oră, autoritățile au reușit să deblocheze traficul pe un sens de mers. Ulterior, în jurul orei 19.00, s-a reluat circulația în condiții normale. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

%d blogeri au apreciat: