Home » Administratie » Primăria Vaslui anunță reluarea activitățile culturale și sportive în municipiul reședință

Primăria Vaslui anunță reluarea activitățile culturale și sportive în municipiul reședință

Activitățile culturale și sportive în municipiul Vaslui vor fi reluate în perioada imediat următoare, după trei luni în care localnicii nu s-au putut bucura de spectacole sau mișcare în aer liber din cauza restricțiilor impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus. Edilul Vasile Păvăl și-a îndemnat salariații să treacă cât mai urgent la treabă pe cele două sectoare de activitate.

Primarul Vasile Pavăl s-a arătat total nemulțumit de lipsa de reacție a celor care se ocupă în mod direct de organizarea activităților sportive și culturale la nivelul municipiului Vaslui. De aceea, le-a solicitat angajaților responsabili din primărie să înceapă acțiunile prin care să readucă în fața scenei sau pe terenurile de sport copiii, adolescenții și tinerii, după o perioadă de trei luni în care au fost anulate o serie de spectacole, cum ar fi concertele de 8 martie și de Paști, ”Mai cu folk” și concertul filarmonicii din Iași, eveniment în care erau premiați elevii din Vaslui cu rezultate bune la olimpiadele naționale.

Parcă ne-am obișnuit să stăm. Trebuie să reluăm activitățile culturale, sportive. Măi, oameni buni, ne-au dat voie la spectacole cu maximum 500 de persoane, punem mască, ne protejăm, copiii trebuie să iasă pe scenă, să se ducă să se joace cu mingea. Cine îi opreşte? Vedeţi vreo mişcare de genul acesta în oraş? Nimic. Am pierdut o mulţime de acţiuni culturale, dar ce facem, mergem în continuare aşa? Trebuie să reluăm tot ce înseamnă mişcare în acest oraş, bineînţeles, cu măsurile de protecţie impuse. E mai uşor să spunem că nu ni se dă voie şi să stăm. Drama acestor copii, care au stat două luni şi ceva în case, care termină şcoala şi nu s-au mai întâlnit cu colegii, nu va fi uitată uşor. Vom relua activitățile, cu toate măsurile care se impun”, a mai spus Vasile Pavăl. Reprezentanţii Direcţiei de Cultură şi Sport din cadrul Primăriei Vaslui au început deja să pregătească organizarea unor manifestări culturale şi recreative pe perioada sezonului estival. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*