Home » Administratie » Vițel de 250 de kilograme, salvat de pompieri cu brațele din albia râului Vasluieț în localitatea Muntenii de Jos

Vițel de 250 de kilograme, salvat de pompieri cu brațele din albia râului Vasluieț în localitatea Muntenii de Jos

Un vițel de 250 de kilograme, care căzuse într-o râpă adâncă de câțiva metri din localitatea Muntenii de Jos, a fost salvat de către pompieri după câteva ore de eforturi din cauza zonei greu accesibile în care s-a petrecut incidentul. Pentru a-l aduce pe mal, într-un loc sigur, echipajele de intervenție s-au folosit doar de furtunurile din dotare și forța brațelor celor șase angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui.

O nouă misiune dificilă pentru pompierii vasluieni la o intervenție de salvare de animale. De această dată a fost vorba de scoaterea unui vițel dintr-o râpă a râului Vasluieț, adâncă de aproximativ cinci metri. Pompierii s-au folosit de forța brațelor cu care au ridicat, efectiv, pe mal animalul de 250 de kilograme pe care îl apucaseră cu furtunurile din dotare folosite doar pentru astfel de situații.

Din cauza zonei greu accesibile, nu s-a putut folosi tehnica din dotare, cum ar fi scripetele. De aceea, colegii noștri au ridicat efectiv vițelul cu forța brațelor, ceea ce nu a fost prea ușor”, ne-a declarat responsabilul mass-media al ISU Vaslui, Marius Stanciu.
Animalul salvat de pompieri nu a fost rănit, fiind predat proprietarului. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*