Home » Administratie » Cei din urmă vor fi cei dintâi: executantul lotului 3 al drumului strategic va asfalta în acest an 23 de kilometri

Cei din urmă vor fi cei dintâi: executantul lotului 3 al drumului strategic va asfalta în acest an 23 de kilometri

de Dănuț CIOBANU 

Deși lucrările la tronsonul 3 al drumului strategic au fost demarate cel mai târziu față de celelalte două tronsoane, constructorul a promis autorităților județene că în acest an va asfalta 23 de kilometri. În data de 2 iunie 2020 s-a emis ordinul de începere a lucrului la lotul 3 al drumului strategic de la Zăpodeni la Codăești, ce face legătura între DN 15D și DN 24. Investiția la drumul strategic are o valoare totală de 222.001.842 lei. 

Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, a spus că tronsonul 3 al drumului strategic a avut nevoie de un timp suplimentar, pentru a găsi cea mai bună soluție de a fi proiectat și executat.

”Au fost acolo mai multe discuții între proiectanți, supervizori și beneficiari, în așa fel încât la acele tronsoane care sunt la stadiul de piatră să facem un lucru de calitate. Practic, vorbim de un tronson care are doar capetele din safalt. Este vorba despre intrarea din localitatea Codăești, dar și capătul din partea Zăpodeniului, care face legătura cu DN 15 D”, a precizat Ciprian Trifan.

Asfaltarea în cursul anului 2020 a acestui tronson pe o distanță de 23 de kilometri este un lucru benefic pentru locuitorii județului Vaslui.

”Constructorul ne-a promis că anul acesta tronsonul de piatră de 23 kilometri va fi adus la primul strat de asfalt, un lucru care ar fi extrem de benefic. Am mai reduce din decalajele din proiect și am rezolva o serie de probleme care apar în timpul iernii. Știm că sunt două locuri pe acest tronson care iarna se înfundă, iar noi trebui să acționăm operativ. Sper că odată cu reabilitarea drumului să nu mai avem probleme acolo”, a mai spus Ciprian Trifan.

Tot drumul strategic este în lucru 

La sârșitul lunii februarie 2020, a început lucrul la lotul 2 al drumului strategic din județul Vaslui. De asemenea, din data de 2 martie 2020 au debutat lucrările și la lotul 1 al drumului strategic.

În cursul lunii mai 2020, firmele de construcții care execută lucrările la drumul strategic din județul Vaslui au început turnarea covorului asfaltic. Pe lotul 1 al drumului strategic de la intersecția cu drumul european nr. 581 către localitatea Băcani s-au asfaltat 6,5 kilometri. De asemenea, pe lotul 2 al drumului s-au asfaltat 4,5 kilometri până în localitatea Bălteni.

Proiectul ”Reabilitare și Modernizare Drum Strategic Județean Bârlad-Laza-Codăești (DJ 245, DJ 245 M, DJ 247, DJ 246)” are ca sursă de finanțare Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Investiția constă  în reabilitarea și modernizarea unui număr de patru drumuri județene, pe o distanță de 82 kilometri.

Pentru operativitatea realizării drumului strategic, CJ Vaslui a scos la licitație la pachet proiectarea și execuția. Ofertele au fost depuse până în data de 19 iulie 2018, drumul strategic fiind scos la licitație pe trei loturi: Telejna – Codăești, Laza – Bălteni, Zorleni – Băcani – Poienești.

În urma încheierii procedurii de licitație publică, în data de 9 ianuarie 2019 au fost semnate contractele de proiectare și execuție a lucrărilor pentru fiecare lot în parte: lotul 1 – SC SORAGMIN SRL, cu o valoare totală de 50.431.456,26 lei (fără TVA); lotul 2 – SC SORAGMIN SRL, cu o valoare totală de 20.289.528,96 lei (fără TVA); lotul 3 – Asocierea SC TEHNIC ASIST SRL – SC TASS INFRA LOGISTIC SRL – SC PROIECT-CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA SRL – SC DRUM POD INVEST SRL, cu o valoare totală de 65.252.188,16 lei (fără TVA).

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*