Home » Administratie » Parchetul Iași i-a blocat conturile fostul episcope de Huși, Corneliu Onilă, acuzat de viol

Parchetul Iași i-a blocat conturile fostul episcope de Huși, Corneliu Onilă, acuzat de viol

Fostul episcop de Huși, Corneliu Onilă, cercetat într-un dosar penal pentru viol după ce ar fi abuzat sexual un elev de seminar, are conturile blocate și nu mai poate să scoată niciun leu din acestea, în urma unei decizii a Parchetului Curții de Apel Iași, care îl anchetează pe fostul ierarh. Organele de cercetare penală au luat această hotărâre după ce presupusa victimă a lui Onilă cere daune morale în valoare de 200.000 de euro.

Ghinioanele se țin lanț pentru cel care, timp de opt ani, a condus preoțimea din județul Vaslui. După ce a trecut prin beciurile arestului pentru o perioadă de câteva zile în urma acuzațiilor care i se aduc, Corneliu Onilă s-a trezit acum și cu toate conturile blocate. Și asta după ce organele de anchetă și-au luat măsuri asiguratorii că cel pe care l-ar ar fi abuzat sexual atunci când era elev al Seminarului Huși își va putea primi, dacă instanța va accepta cererea sa, daune morale de 200.000 de euro de la Onilă.
Fostul episcop de Huși din perioada 2009-2017 a fost arestat preventiv, pe 22 mai, de Curtea de Apel Iași, sub acuzația de viol. Cum era și firesc, Corneliu Onilă a contestat măsura la Înalta Curte de Casație și Justiție, care i-a dat câștig de cauză și l-a eliberat din arestul preventiv. Însă, judecătorii Curții Supreme au luat o altă măsură preventivă, cea a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Acum, Onilă a contestat și măsura sechestrului pusă de către procurori pe conturile sale, urmând ca cererea să se judece pe 12 iunie. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*