Home » Administratie » Peste 3.800 de elevi din județ, așteptați să susțină Evaluarea Națională în cele 101 centre de examen

Peste 3.800 de elevi din județ, așteptați să susțină Evaluarea Națională în cele 101 centre de examen

Un număr de 3.849 de absolvenți de clasa a VIII-a sunt încriși în aceste an la Evaluarea Națională care se va desfășura în cele 101 centre de examen pregătite în școlile mari din județ. Cele două testări la matematică și limba română vor avea loc pe 15 și 17 iunie și vor începe la ora 9.00 astfel încât elevii trebuie să fie prezenți la școală începând cu ora 7.30 sau 8.00, în funcție de mărirea unității de învățământ.

Elevii care au terminat gimnaziul intră de astăzi în febra examenelor pentru a intra la liceu. La nivelul județului nostru, sunt așteptați peste 3.800 de absolvenți să susțină cele două probe scrise, la limba și literatura română și matematică. Adolescenții vor da examenele în cele 101 centre organizate în cele mai mari școli din județ. Testările vor începe la ora 9.00, astfel încât elevii trebuie să fie prezenți în școli cu cel puțin o oră înainte, având în vedere condițiile excepționale în care se susțin anul acesta probele.

”În școlile mari, cu mulți elevi, prezența acestora trebuie să fie la ora 7.30, iar în unitățile de învățământ mai mici la ora 8.00. Fiecare școală și-a stabilit propriul program în funcție de numărul de elevi care susțin examenul și de posbilitățile de acces în unitatea de învățământ”, ne-a declarat inspectorul general al Inspectoratului Școlar 8Județean Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Conform calendarului Evaluării Naționale 2020, elevii de clasa a VIII-a vor susţine, luni, proba scrisă la limba şi literatura română, iar miercuri pe cea la matematică. Pe 22 iunie se vor afişa rezultatele, până la ora 14.00. În aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 19.00, şi pe 23 iunie, între orele 8.00 – 12.00, se vor putea depune contestaţiile. În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: