Home » Administratie » Primăria Bogdănești investește în rețele de apă pentru satele Hupca, Buda și Orgoiești

Primăria Bogdănești investește în rețele de apă pentru satele Hupca, Buda și Orgoiești

Dezvoltarea rețelelor de apă și canal este una din prioritățile autorităților locale din județul Vaslui. În acestă perioadă, Primăria Bogdănești a finalizat din resurse proprii o aducțiune de apă pentru satul Hupca.

”Cu fonduri proprii și ajutor de la Consiliul Județean Vaslui am făcut o aducțiune de apă separat pentru satul Hupca. Din puțul existent am făcut un cămin de apă. Astfel, am renunțat la pompele care consumau multă energie electrică și nu erau economice și am făcut un bazin de apă în punctul cel mai înalt, astfel ca satul să fie independent să nu mai blocheze celelalte sate. Foarte important este că în perioada imediat următoare ne vom ocupa de aducțiunile de apă, până la marele proiect de apă și canal pe POIM care întârzie să apară”, a spus Ioan Dorobanțu, primarul comunei Bogdănești.

Astfel, cu resurse de la bugetul local, până în această toamnă se vor extinde rețelele de apă și în satele Buda și Orgoiești din comuna Bogdănești.

Marele program de apă și canal din județul Vaslui va fi transmis până la sfârșitul anului pentru aprobare la Comisia Europeană. În proiectul de apă și canal sunt incluse 49 de UAT-uri de la nivelul județului Vaslui, valoarea totală a investițiilor ridicându-se la suma de 161 milioane de euro. Proiectul cuprinde peste 20 de contracte și va fi derulat prin Ministerul Fondurilor Europene, finanțarea fiind asigurată de Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020.

În ceea ce privește condițiile de participare la proiect, la rețelele de alimentare cu apă potabilă, o localitate trebuie să aibă minim 50 de persoane, iar pentru sistemul de canalizare, UAT-ul trebuie să dețină cel puțin 2.000 de locuitori. O investitie în alimentarea cu apă nu trebuie să fie mai mare de 1.000 de euro/locuitor, iar la canalizare alocația financiară nu trebuie să depășească 2.000 de euro pentru fiecare locuitor.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: