Home » Administratie » Proiect de 1,2 milioane de lei pentru modernizarea iluminatului public din Negrești

Proiect de 1,2 milioane de lei pentru modernizarea iluminatului public din Negrești

Primăria Negrești are în pregătire un proiect care vizează modernizarea iluminatului public. Depunerea documentațiilor va începe din data de 1 iulie 2020, iar până atunci autoritățile locale au contractat o firmă de consulanță pentru pregătirea proiectului. Vasile Voicu, primarul orașului Negrești, a spus că sunt speranțe mari pentru  ca proiectul de iluminat să obțină finanțare.

”Proiectul constă în înlocuirea tuturor corpurilor de iluminat atât la nivelul orașului Negrești, cât și în cele șase sate componente. Acest lucru înseamnă circa 200 de corpuri de iluminat cu leduri, valoarea investiției ridicându-se la suma de 1,2 milioane de lei. Unul din avantajele proiectului este că vom plăti mai puțin pentru iluminatul public stradal. Cu siguranță, cheltuielile se vor reduce undeva pe la jumătate. Un alt avantaj este cel al calității iluminatului stradal public”, a precizat Vasile Voicu.

Pe lângă pregătirea proiectului privind iluminatul stradal, autoritățile locale mai au în implementare și alte obiective de investiții. Primăria Negrești a câștigat cinci proiecte pe Programul Național de Dezvoltare Locală 2. Astfel, se vor asfalta străzile din satul aparținător Cioatele și se va construi o școală și o grădiniță în aceiași localitate. De asemenea, se vor asfalta mai multe străduțe din orașul Negrești. În cadrul aceluiași program de finanțare, se va realiza canalizarea la Căminul de Copii “Norocel” și se va reabilita termic grădinița “Prichindel” din Negrești.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*