Home » Agricultura » A fost extinsă perioada de valorificare a tomatelor

A fost extinsă perioada de valorificare a tomatelor

Termenul limită pentru valorificarea tomatelor a fost decalat de la 15 iunie inclusiv, până la 1 iulie inclusiv.

Perioada de valorificare a roșiilor cultivate în sere și solarii a fost prelungită deoarece în primăvara acestui an au fost temperaturi deosebit de scăzute, situație care a afectat cultura de tomate în spatii protejate.

Din cauza faptului că numeroși fermierii înscriși în program nu au reușit să valorifice producția de tomate pentru a fi eligibili, s-a decis necesitatea extinderii perioadei de valorificare a tomatelor de la 15 iunie inclusiv până la 1 iulie inclusiv.

De asemenea, se va corela termenul de valorificare cu celelalte termene prevăzute de actul normativ, respectiv termenul de depunere a documentelor justificative și de întocmire de către Direcția pentru Agricultura Județeană (DAJ) Vaslui a situației centralizatoare cu sumele reprezentând ajutor de minimis.

Prin urmare, valorificarea producției se va face până la 1 iulie inclusiv, iar depunerea la DAJ Vaslui a documentelor justificative, care atestă valorificarea producției și copia Registrului de evidență a tratamentelor cu produse de protecția plantelor, se va face până la data de 15 iulie inclusiv.

Perioada, pentru  întocmirea de către DAJ Vaslui și transmiterea situației centralizatoare a sumelor reprezentând ajutor de minimis la ministerul Agriculturii, a fost extinsă până la data de 31 iulie 2020. (Cristian DIMA)

 

 

 

About Cristian Dima

%d blogeri au apreciat: