Home » Agricultura » APIA Vaslui: ”Ne situăm pe locul trei la nivel național”
Razvan Arteni

APIA Vaslui: ”Ne situăm pe locul trei la nivel național”

Derulată în condițiile atipice impuse de răspândirea epidemiei de Coronavirus, Campania 2020 de primire a cererilor unice de plată a debutat la 2 martie, iar în intervalul 6 aprilie 2020 – 15 iunie 2020 aceasta s-a desfășurat exclusiv în mediul online.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultura (APIA) Centrul Judetean Vaslui a primit un număr de 18.469 dosare, reprezentând 94,58% din totalul de 19.527 fermieri care au solicitat subvenții în Campania 2019,  pentru o suprafață de 261.343 ha, ceea ce reprezintă 106,32%  din totalul de 245.806 ha depusă în campania precedentă.

Față de Campania 2019, s-a înregistrat o creștere cu 15.537 hectare a suprafeței pentru care s-a solicitat sprijin ceea ce înseamnă ca s-a evidențiat o comasare a terenurilor prin scăderea numărului de solicitanți.

”Menționăm ca la procent suprafață în raport cu Campania 2019 ne situăm pe locul trei la nivel național.  Pe această cale mulțumim tuturor reprezentanților primăriilor de pe raza județului Vaslui pentru buna colaborare în desfășurarea acestei campanii de primire a cererilor. Înca o dată APIA a demonstrat că este o instituție modernă, adaptată noilor tehnologii și că profesionalismul, forța și unitatea echipei sunt cheia succesului, chiar și în circumstanțe fară precedent, fiind capabilă să se adapteze unor dificultăți administrative exceptionale, iar fermierii români au demonstrat că sunt conectați la tehnologia actuală, care reprezintă viitorul unei agriculturi moderne. Felicitari echipa APIA, felicitari dragi fermieri!”, a spus Răzvan Arteni, directorul APIA Vaslui.

Precizăm că, în conformitate cu prevederile comunitare și naționale în vigoare, Campania de primire a cererilor unice de plată continua timp de 25 de zile, dupa data de 15 iunie 2020, cu aplicarea de penalități de 1% pentru fiecare zi de intarziere.  (Cristian DIMA)

About Cristian Dima

%d blogeri au apreciat: