Home » Culture » COVID-19 nu a blocat Teatrul ”V.I.Popa” Bârlad, dar a lovit sever în finanțele instituției

COVID-19 nu a blocat Teatrul ”V.I.Popa” Bârlad, dar a lovit sever în finanțele instituției

Pandemia de coronavirus nu a reușit să întrerupă activitatea angajaților Teatrului ”V.I.Popa” Bârlad. Respectând restricțiile impuse de criza de sănătate, în această perioadă actorii au dus spectacolul ”Slugă la doi stăpâni” aproape de premieră și au început reprezentațiile, inițial online, la spectacolul ”Un tramvai numit dorință”.

”A fost o perioadă foarte grea și ne-am desfășurat activitatea cu protecțiile de rigoare. După aceaste luni începem să trecem la mișcare, fără să ne apropiem foarte tare. Sper că se vor mai elimina din restricțiile care ne împiedică să ne desfășurăm activitatea. Să nu uităm că noi ne facem actori nu pentru bani, ci pentru că simțim nevoia să facem lucrul acesta, și a fost o perioadă foarte grea pentru toți. O parte din spectacolele noastre au fost transmise online, am încercat să ținem publicul cât mai legat de teatru. Sigur că va fi o temere și din partea spectatorilor, dar sperăm că o vor învinge și cei ce iubesc teatrul vor fi alături de noi când se va deschide stagiunea în toamnă”, a spus Marcel Anghel, directorul Teatrului ”V.I.Popa” Bârlad.

Stagiunea va fi deschisă în data de 1 octombrie cu premiera ”Slugă la doi stăpâni”, pentru ca peste două săptămâni să fie prezentat spectacolul ”Un tramvai numit dorință”. Un spectacol are în jur de 40 – 50 de reprezentații, iar media generală pentru fiecare spectacol este de 150 de persoane. O veste bună pentru iubitorii de teatru este accea că prețurile nu vor fi majorate, ele fiind între 7 și 25 de lei.

”Noi avem dezinfectant, măști, termoscaner pentru angajații teatrului. Acum avem actori, dar nu avem bani, pentru că o parte din necesarul finanțării teatrului îl făcem din venituri proprii și în această perioadă nu am făcut niciun leu. Sperm că din toamnă vor reuși o redresare din acest punct de vedere”, a mai spsu Marcel Anghel.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: