Home » Administratie » Toate comunitățile din estul județului Vaslui vor fi racordate la drumul strategic

Toate comunitățile din estul județului Vaslui vor fi racordate la drumul strategic

Construcția drumului strategic deschide noi oportunități de dezvoltarea a infrastructurii rutiere la nivelul județului Vaslui. Doar pe tronsonul 3 al drumului strategic există trei proiecte realizate de autoritățile locale care vor face joncțiunea cu acest sector. Este vorba de un lot de 8 kilometri de drum în zona Zăpodeni care se racordează la drumul strategic, un segment de drum de 9,7 kilometri în zona Dănești și un al segment de drum județean în zona Codăești – Tăcuta.

”Se vor lega mai multe drumuri de drumul strategic, să fie cât mai mulți beneficiari ai acestei investiții. Noi avem în vedere, în timp, să face joncțiunea cu drumul strategic și în zona Ferești – Bereasa, pentru că oamenii își doresc acest lucru. Condițiile de trafic vor fi mult mai bune pentru toți cetățenii. Se lucrează acum la toate tronsoanele drumului strategic și încercăm să recuperăm timpul care s-a pierdut din cauza birocrației sau cu indentificarea unor soluții adiacente, pentru a avea drumul pe care ni-l dorim cu toții. Drumul strategic va face legătura pentru toate comunitățile din partea de est a județului Vaslui”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Proiectul ”Reabilitare și Modernizare Drum Strategic Județean Bârlad-Laza-Codăești (DJ 245, DJ 245 M, DJ 247, DJ 246)” are ca sursă de finanțare Programul Operațional Regional 2014-2020. Investiția constă  în reabilitarea și modernizarea unui număr de patru drumuri județene, pe o distanță de 82 kilometri. Valoarea investiției este de

de 222.001.842,03 lei, inclusiv TVA, din care 213.074.058.31 este asistență financiară nerambursabilă din partea Uniunii Europene și a Guvernului României, iar suma de 8.927.783,72 lei este cofinanțarea asigurată de județul Vaslui. Perioada de implementare a investiție este 30 decembrie 2017 – 30 iunie 2022.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*