Home » Administratie » O elevă din Voinești a picat triajul epidemiologic la Evaluarea Națională, nefiind primită în sala de examen

O elevă din Voinești a picat triajul epidemiologic la Evaluarea Națională, nefiind primită în sala de examen

O absolventă de clasa a VIII-a, din comuna Voinești, care trebuia să susțină, miercuri, proba la matematică din cadrul Evaluării Naționale nu a fost primită în examen din cauza stării febrile în care se afla. În urma măsurării temperaturii la intrarea în școală de către asistenta medicală, s-a constatat că adolescenta avea 37,8 grade Celsius.

”Conducerea unității de învățământ mi-a raportat că elevului respectiv i s-a luat temperatura de mai multe ori, inclusiv cu termometru clasic, medicinal, și de fiecare data a indicat 37,8 grade Celsius. Copilul avea o stare generala de rău și, cel mai probabil, avea o viroză respiratorie. A fost trimis la medicul de familie pentru consult”, ne-a declarat inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Eleva care nu a fost primită în examen va putea să susțină proba la matematică în sesiunea a doua a Evaluării Naționale, de la sfârșitul acestei luni. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*