Home » Business » Drum de beton, finanțat cu peste 16 milioane de lei din fonduri nerambursabile europene

Drum de beton, finanțat cu peste 16 milioane de lei din fonduri nerambursabile europene

Constructorii lucrează din plin la proiectul european care vizează reabilitarea și modernizarea drumului judetean DJ 245 E: DN 24 (Bulboaca) – Zizinca – Deleni – Moreni – DJ 245 L Costești. Drumul are  o lungime total de 7,14 kilometri. Proiectul este repartizat pe două tronsoane, din care un tronson de 1,4 kilometri a fost realizat până în luna martie 2020 în proporție de 88%. De asemenea, constructorul a demarat lucrările de execuție la al doilea tronson de 5,74 kilometri.

Valoarea totală a proiectului se ridică  la suma de 16.550.275 lei, din care finanțarea europeană nerambursabilă prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 este în valoare de 15.991.882 lei. Aplicatul proiectului este Consiliul Județean (CJ) Vaslui în parteneriat cu comuna Deleni, iar perioada de implementare este cuprinsă între 27 noiembrie 2018 – 26 ianuarie 2022. Contractul de finanțare al proiectului a fost semnat de CJ Vaslui în luna noiembrie 2018 la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord Est Piatra Neamț.

Proiectul au fost depuse în a doua parte a anului 2018 la ADR Nord Est, în cadrul apelului lansat pe POR 2014 – 2020. Apelul vizează creșterea gradului de acesibilitate a zonelor rurale și urbane prin modernizarea drumurilor județene. Apelul se adreseazș proiectelor de infrastructură rutiere de transport, începute din alte surse de finanțare și care nu sunt finalizate la data depunerii cererii pentru finanțare.

”Ani de zile am căutat să rezolvăm acest drum, am început lucrările cu bani de la bugetul județului, iar dacă am avut posibilitate, am apelat la fondurile europene. Acolo este un relief accidentat, panta are o înclinație de nouă grade, erau probleme cu circulația, cu transportul școlar”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Nicolae Bădeanu și-a depus candidatura la Primăria Bârlad. Deviza electorală: Stop nepăsare! Start implicare!

În cursul zilei de duminică, Nicolae Bădeanu, reprezentant al ...

Vasluienii nu mai au bani pentru plata impozitelor locale. Primăriile sunt cu veniturile la cota de avarie

de Dănuț CIOBANU  Colectarea veniturilor la bugetele locale ale ...

Seceta prelungită și pășunile în paragină pun pe butuci afacerile din zootehnia vasluiană

Seceta prelungită din ultimele luni afectează grav și sectorul ...