Home » Administratie » Primăria Vaslui anunță începerea execuției blocului cu locuințe de serviciu

Primăria Vaslui anunță începerea execuției blocului cu locuințe de serviciu

Proiectul privind construcția unui bloc cu locuințe de serviciu în municipiul Vaslui a intrat în linie dreaptă. Investiția va fi realizată cu fonduri de la Agenția Națională pentru Locuințe (ANL). Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a precizat că în perioada imediat următoare așteaptă să fie emis ordinul de începere a lucrului. Licitația privind execuția blocului de locuințe a fost adjudecată de către o firmă din orașul Negrești.

„Va fi construit un bloc cu 20 de locuințe de serviciu în Zona Industrială. Proiectul va fi executat de către o firmă de construcții din Negrești și o firmă care s-a ocupat de proiectare. Licitația publică de atribuire a vizat execuția lucrărilor plus proiectarea”, a precizat Vasile Pavăl.

Tot în zona Industrială, se va mai construi prin ANL un bloc cu 40 de apartamente pentru tineri, destinate închirierii. Primăria Vaslui va suporta din bugetul local execuția utilităților aferente construcției, precum și a sistematizării amplasamentului (apă, canalizare, energie electrică, gaze, telefonie, căi de acces, alei pietonale, spații verzi).

Noile construcții se alătură celor trei blocuri ANL existente în Zonă Industrială, unde locuiesc cu chirie 80 de familii. Primăria Vaslui a finalizat anul trecut operațiunea de intabulare în cartea funciară a celor trei blocuri ANL din Zona Industrială, inclusiv faza de apartamentare, astfel încât apartamentele pot fi vândute chiriașilor. Un apartament ANL cu două  camere va fi tranzacționat cu un preț de 151.000 lei, valoare care a fost aprobată în Consiliul Local Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*