Home » Administratie » Lidl România renunță la investiția de pe Decebal. CL Vaslui revocă hotărârea de vânzare a terenului

Lidl România renunță la investiția de pe Decebal. CL Vaslui revocă hotărârea de vânzare a terenului

de Dănuț CIOBANU 

Primăria Vaslui va anula hotărârea privind vânzarea către SC Lidl România a unui teren în suprafață de 1.976 metri pătrați. Hotărârea a fost adoptată în anul 2017, iar societatea urma să deruleze un proiect de investiții pe terenul situat pe strada Decebal. Cum cumpărătorul nu și-a exprimat opțiunea de cumpărare, horărârea va fi revocată. Prețul de vânzare a terenului era de 531.284 lei.

Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba în ședința din această săptămână un proiect de hotărâre de revocare a hotărârii nr. 120.16 noiembrie 2017, privind aprobarea vânzării terenului în suprafață de 1.976 metri pătrați către SC Lidl România în comandită. Terenul aparține domeniului privat al municipiului Vaslui și este situat în strada Decebal. Hotărârea CL Vaslui din anul 2017 a fost emisă ca urmare a solicitării venită din partea SC Lidl România, de a cumpăra terenul în vederea demarării unui proiect de investiții în strada Decebal. Primăria Vaslui a notificată societatea în anii 2018 și 2020 în vederea exprimării opțiunii de cumpărare, conform pevederilor hotărârii aprobate de autoritățile locale. În condițiile în care societatea nu și-a exprimat intenția de cumpărare, se va revoca HCL nr.120/16 noiemebrie 2017.

 ”Având în vedere faptul că SC Lidl a fost notificată în vederea exprimării opțiunii de cumpărare, conform prevederilor art. 2 alin. (1) din HCL nr. 120/16.11.2017, iar cumpărătorul nu și-a exprimat intenția de cumpărare, așa cum prevede art. 2 alin (2) din aceeași hotărâre, se impune revocarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Vaslui nr. 120/16.11.2017”,  se arată în referatul la proiectul de hotărâre.

Potrivit HCL nr. 120 privind aprobarea vânzării terenului în suprafață de 1.976 metri pătrați cître SC Lidl România, perfectarea tranzacției era condiționată de realizarea pe cheltuiala cumpărătorului a investiției de deviere în subteran a conductelor de pe teren (termoficare și gaz), asanarea suprafeței mlăștinoase, amenajarea spațiului verde, inclusiv pe suprafața de 888,00 metri pătrați, teren ce nu face parte din contractul de vânzare. În aceeași hotărâre se prevede că prețul de vânzare a terenului urma să fie de 531.284 lei, potrivit raportului de evaluare întocmit și însușit de CL Vaslui. Prețul terenului trebuia achitat integral la semnarea contractului de vânzare-cumpărare.

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: