Home » Administratie » Locuitorii din zona Mălușteni vor scăpa de calvarul drumurilor desfundate

Locuitorii din zona Mălușteni vor scăpa de calvarul drumurilor desfundate

Constructorii au demarat execuția proiectului de reabilitare și modernizarea drumului judetean DJ 244I: Murgeni (DN 24 A) – Sărățeni – Mălușteni – DC 67, cu o lungime de 4,64 kilometri. Finanțarea investiției este asigurată prin POR 2014-2020 și are o valoare totală de 8.686.545 lei, din care finanțarea europeană neramburasbilă se ridică  la 8.239.368 lei. Perioada de implementare este cuprinsă între 27 noiembrie 2018 – 26 noimebrie 2021. Aplicantul proiectului este Consiliul Județean Vaslui, în parteneriat cu orașul Murgeni și comuna Mălușteni.

Lucrările la acest drum au început în perioada 2015-2016 și au fost finanțate de la bugetul județului. Ulterior, în anul 2018, când a fost identificată aplicația financiară europeană care se adresa obiectivelor de infrastructură nefinalizate, s-a luat decizia ca investiția să fie trecută pe finanțare europeană. Vasluiul este singurul județ din Regiunea Nord Est care a depus proiecte pe Axa 6 din cadrul POR 2014-2020, care se adresează investițiilor de infrastructură neterminate.

”Drumul va fi făcut din beton. Proiectanții au decis să se toarne beton, deoarece este un relief colinar, un teren argilos, o zonă cu alunecări de teren. Acest drum era impracticabil, iar la finalizarea investiției va crește confortul rutier și siguranța în circulație. În principal, se va facilita transportul de călători, mărfuri și servicii care deservesc populația locală, se vor reduce considerabil timpii de deplasare și se va face legătura localităților cu drumurile naționale și europene din zonă”, a spus Valeriu Caragață, administratorul județului Vaslui

Proiectul mai prevede și construcția de podețe, amenajarea rigolelor, accesul la drumurile laterale și la proprietăți, sisteme de colectare a apelor pluviale etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*