Home » Administratie » 70 de absolvenți de liceu din județ au absentat la prima probă a bacalaureatului. Un candidat a fost eliminat

70 de absolvenți de liceu din județ au absentat la prima probă a bacalaureatului. Un candidat a fost eliminat

Doar 70 de tineri din județul Vaslui care au terminat 12 clase nu s-au prezentat la debutul bacalaureatului, fiind cea mai bună prezență la acest examen din ultimii ani. În schimb, un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă după ce a încercat să copieze, însă nu a existat nicio situație de interzicere a accesului în examen din cauza depășirii temperaturii normale a corpului.

Bacalaureatul a debutat cu dreptul în județul Vaslui, dacă este să ne raaportăm la ceea ce înseamnă prezența la prima probă a examenului. Potrivit raportării Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, un număr de 70 de candidați, dintr-un total de 2.824 de tineri înscriși la proba ”limba și literatura română” a acestei ediții a bacalaureatului, nu s-au prezentat la examen, ceea ce reprezintă u procent de sub 3%. Și asta în condițiile în care, în anii din urmă, numărul total al celor ce nu se prezentau la bacalaureat era de cel puțin 200 de candidați.

Însă, un elev care susținea examenul la Liceul ”Emil Racoviță” Vaslui a fost eliminat în timpul susținerii probei scrise la limba și literatura română pentru tentativă de fraudă după ce a încercat să copieze. Lucrarea sa a fost notată, așa cum prevede metodologia, cu 1.00. În schimb, nu a existat niciun caz, așa cum s-a întâmplat la Evaluarea Națională, de absolvent de liceu care să nu fie primit în examen pentru că ar fi avut temperatura peste cea considerată normală, respectiv 37,3 grade Celsius.
Bacalaureatul va continua mâine, cu proba obligatorie a profilului și se va încheia joi, cu proba la alegere a profilului și a specializării.
Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16.00-19.00 și pe data de 01 iulie, în intervalul orar 8.00–12.00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 20 iulie. (Ionuț PREDA)

About Buta Crina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Primăria Vaslui derulează proiecte europene de 196 milioane lei. Din această săptămână încep lucrările

de Dănuț CIOBANU  Din această săptămână vor începe lucrările ...

Primii legumicultori vasluieni solicită ajutorul de 3.000 de euro pentru comercializarea roșiilor

O parte din legumicultorii vasluieni, înregistrați în programul ”Ajutor ...

Bărbat mort la Negrești după ce a fost acoperit de malurile unui șanț care s-au prăbușit peste el

Un bărbat de 50 de ani și-a găsit sfârșitul ...