Home » Administratie » Trei șoferi de microbuze cu remorcă, depistați în Vama Albița conducând ilegal

Trei șoferi de microbuze cu remorcă, depistați în Vama Albița conducând ilegal

Trei șoferi ai unor microbuze cu remorcă înmatriculate în Republica Moldova au fost depistați în Punctul de Trecere a Frontierei Vaslui cu permise care nu erau pentru categoria impusă de lege pentru a putea conduce respectivele vehicule. Polițiștii de frontieră au întocmit dosare penale pe numele celor trei basarabeni pentru conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat trei bărbaţi cu dublă cetățenie, română și Republica Moldova, care conduceau ansambluri de vehicule, deşi permisele de conducere valabild deţinute nu le dădeau acest drept. Șoferii în cauză, cu vârste cuprinse între 24 şi 28 de ani, care conduceau ansambluri de vehicule formate din microbuze şi remorci înmatriculate în țara vecină, încercau să iasă din România.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că cei trei conducători auto nu deţin premise de conducere valabile pentru categoria „E” necesare pentru a putea conduce vehiculele în cauză. În toate cele trei cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

La finalizare cercetărilor, polițiștii de frontieră vor dispune măsurile legale care se impun. (Ionuț PREDA)

About Buta Crina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Primăria Vaslui derulează proiecte europene de 196 milioane lei. Din această săptămână încep lucrările

de Dănuț CIOBANU  Din această săptămână vor începe lucrările ...

Primii legumicultori vasluieni solicită ajutorul de 3.000 de euro pentru comercializarea roșiilor

O parte din legumicultorii vasluieni, înregistrați în programul ”Ajutor ...

Bărbat mort la Negrești după ce a fost acoperit de malurile unui șanț care s-au prăbușit peste el

Un bărbat de 50 de ani și-a găsit sfârșitul ...