Home » Administratie » 14 milioane de lei pentru modernizarea drumului județean care trece prin comunele Pungești și Dragomirești

14 milioane de lei pentru modernizarea drumului județean care trece prin comunele Pungești și Dragomirești

Consiliul Județean Vaslui va aproba indicatorii tehnico-economici actualizați și devizul general actualizat, aferenți proiectului ”Reabilitare și modernizare drum județean DJ 241C : Limită județul Bacău (Stejaru) – Doagele – Poiana-Pietrei – Dragomirești (DN2F), județul Vaslui”.

Indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de au fost aprobați în anul 2017, iar actualizarea acestor indicatori este nenesară ca urmare a diferențelor economice rezultate în urma elaborării documentației la faza proiect tehnic, diferențe cauzate de prevederile OUG nr. 114/2018.

Inițial, pentru obiectivul de investiții s-a estimat o durată de execuție de 12 luni, ulterior contractul semnându-se pentru o perioadă de implementare de 24 luni, anticipându-se condițiile deosebite pentru emiterea de avize și reglementări, cât și pentru execuția lucrărilor. Sectorul de drum de 8,669 kilometri trece prin satele Stejaru, Doagele, Poiana – Pietrei și Dragomirești, sate componente ale comunelor Pungești și Dragomirești.

”Reabilitarea și modernizarea DJ 241C va contribui la îmbunătățirea condițiilor de trai și accesibilitate către această zonă pe viitor, precum și crearea unei infrastructuri necesare dezvoltării activităților din zonă și înlesnirea accesului mijloacelor de transport public de persoane și de intervenție în caz de urgență. Reabilitarea și modernizarea acestui drum reprezintă o necesitate din punct de vedere economic, reducând durata de transport și costurile acestuia”, se arată în referatul la proiectul de hotărâre.

Finanțarea investiției se va face din bugetul local al județului Vaslui și din bugetul de stat: bugetul de stat: 13.708.173 lei; bugetul local: 377.850 lei.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Primăria Vaslui derulează proiecte europene de 196 milioane lei. Din această săptămână încep lucrările

de Dănuț CIOBANU  Din această săptămână vor începe lucrările ...

Primii legumicultori vasluieni solicită ajutorul de 3.000 de euro pentru comercializarea roșiilor

O parte din legumicultorii vasluieni, înregistrați în programul ”Ajutor ...

Bărbat mort la Negrești după ce a fost acoperit de malurile unui șanț care s-au prăbușit peste el

Un bărbat de 50 de ani și-a găsit sfârșitul ...