Home » Administratie » Patru elevi din Vaslui, premiați la un concurs internațional de limbă rusă de la Moscova

Patru elevi din Vaslui, premiați la un concurs internațional de limbă rusă de la Moscova

Patru copii din Vaslui, cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, au fost premiați la un concurs internațional organizat de Institutul de Stat al Limbii Ruse de la Moscova, la care au participat elevi din 30 de țări ale lumii. Cu tema „Ce-mi ții ascuns în al tău nume?”, competiția s-a adresat celor care studiază limba rusă la școală ca limbă străină.

Clubul de limba rusă de la Vaslui și grupa de limba rusă a Centrului Județean de Excelență Vaslui a participat în această lună la Concursul „Educație în limba rusă” organizat de Institutul de Stat al Limbii Ruse „A. S. Pușkin” Moscova. În acest an, competiția literară a avut ca temă „Ce-mi ții ascuns în al tău nume?”. Concursul s-a adresat celor care studiază limba rusă ca limbă străină și s-a desfășurat pe patru categorii: „Pușkin în viața mea”, „Pușkin în secolul XXI”, „Am citit Pușkin” /,,Pușkin – pentru copii”. Pentru a participa, fiecare concurent a completat un chestionar pe portalul ”Educație în limba rusă”, iar apoi și-a trimis lucrarea în formatul cel mai convenabil: eseuri, desene, fotografie, lucrări video, teatru și producții muzicale bazate pe lucrările lui A.S. Pușkin. Cererile au fost acceptate până pe 31 mai, iar pe 6 iunie, de ziua de naștere a lui A.S. Pușkin, rezultatele competiției au fost evaluate de o comisie formată din profesori și poeți rusi.

,,În acest an, juriul a prezentat aproximativ 500 de înscrieri în patru categorii. Geografia concurenților este neobișnuit de largă. Juriul constată nivelul crescut al lucrărilor trimise, pătrunderea profundă a participanților în opera poetului. Suntem încântați că, odată cu afluxul de noi concurenți, participanții la competiția din anii trecuți rămân alături de noi. Mulțumim cadrelor didactice pentru munca grea depusă pentru învățarea limbii ruse de către copii, școlari și studenți și pentru pregătirea concurenților noștri. Suntem foarte recunoscători acelor profesori care, ca parte a unui program în afara competiției, și-au împărtășit gândurile cu privire la experiența lor pedagogică și semnificația muncii lor”, a fost mesajul juriului din Moscova transmis și elevilor din Vaslui.

La concurs, au participat reprezentanți din 30 de țări, printre care și cei ai Clubului de limba rusă din Vaslui, respectiv Grupa de rusă a Centrului Județean de Excelență Vaslui cu elevii Roșca Gabriela (6 ani), Jidănașu Elena (10 ani), Copacinschi Raisa (12 ani), Sava Teodor, (12 ani). Aceștia au fost pregătiți de profesoara Eugenia Crețanu, sub coordonarea profesorului Alexandru Mîță. Toți participanții vasluieni au fost premiați și felicitați pentru expresivitate și nivelul de stăpânire a limbii ruse, fiind premiați cu diplome de merit. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*