Home » Local » Inspecția Muncii Vaslui a taxat cu amenzi și avertismente firmele din sectorul confecțiilor

Inspecția Muncii Vaslui a taxat cu amenzi și avertismente firmele din sectorul confecțiilor

În prima jumătate a lunii iunie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a defășurat o acțiune de control la unităţile care au ca obiect de activitate fabricarea produselor textile, confecţii, pielărie şi încălţăminte. Campania a fost motivată de o serie de elemente cum ar fi nerespectarea dispoziţiilor legale privitoare la timpul de muncă şi timpul de odihnă, lipsa timpului fizic necesar pentru refacerea capacităţii de muncă a salariaților etc.

”Lucrătorii din aceste domenii sunt expuşi la o gamă largă de riscuri de accidentare şi îmbolnăvire la locul de muncă datorate manipulării unor mase grele; lucrul la temperaturi ridicate sau scăzute; risc de tăiere şi lovire; activităţi repetitive; perioade lungi în care angajaţii stau în picioare; risc de electrocutare; ventilaţie insuficientă; echipamente de muncă incorect utilizate”, a spus Manuela Moraru, purtător de cuvânt al ITM Vaslui.

În cadrul campaniei au fost controlaţi un număr de 35 agenţi economici, inspectorii de muncă constatând că doi angajatori utilizau muncă nedeclarată, fiind descoperite două persoane care desfășurau muncă fără forme legale. Astfel, au fost aplicate amenzi în valoare de 40.000 lei, iar pentru neconformitățile constatate au fost dispuse 23 de măsuri.

În cadrul aceleeași campanii, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă inspectorii ITM Vaslui au efectuat 29 acțiuni de control identificând 62 de deficiențe și au dispus măsuri de remediere.

”În prezent, la nivelul instituției noastre se desfășoară și acțiuni de control pentru verificarea respectării de către angajatori a prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a mai spus Manuela Moraru.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Primăria Vaslui derulează proiecte europene de 196 milioane lei. Din această săptămână încep lucrările

de Dănuț CIOBANU  Din această săptămână vor începe lucrările ...

Primii legumicultori vasluieni solicită ajutorul de 3.000 de euro pentru comercializarea roșiilor

O parte din legumicultorii vasluieni, înregistrați în programul ”Ajutor ...

Bărbat mort la Negrești după ce a fost acoperit de malurile unui șanț care s-au prăbușit peste el

Un bărbat de 50 de ani și-a găsit sfârșitul ...