Home » Administratie » Patru biserici din Bârlad, Dimitrie Cantemir, Crețești și Cozmești primesc bani de la CJ Vaslui

Patru biserici din Bârlad, Dimitrie Cantemir, Crețești și Cozmești primesc bani de la CJ Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui continuă alocarea de resurse financiare unor  unități de cult. Acordarea sprijinului financiar are la bază solicitarea Episcopiei Hușilor în calitatea sa de unitate centrală de cult, împreună cu cererile a patru unități de cult din județul Vaslui.

”Se alocă Parohiei Sfântu Gheorghe din municipiul Bârlad un sprijin financiar în valoare de 100.000 lei, pentru reabilitarea Ansamblului bisericii monument istoric Sfântu Gheorghe din Bârlad; se alocă Parohiei Hurdugi din comuna Dimitrie Cantemir un sprijin financiar în valoare de 50.000 lei pentru începerea lucrărilor de pictură a bisericii; se alocă Parohiei Crețești de Sus din comuna Crețești un sprijin financiar în valoare de 50.000 lei pentru executarea de finisaje interioare si exterioare la biserică; se alocă Mănăstirii Fâstâci din comuna Cozmești un sprijin financiar în valoare de 100.000 lei pentru executarea lucrărilor de intervenție în primă urgență la Casa Egumenească și Zidul de incintă”, se precizează în referatul la proiectul de hotărâre.

La ultima hotărâre adoptată de CJ Vaslui, s-a alocat un sprijin financiar pentru trei unități de cult din județul Vaslui, care au primit în total suma de 150.000 de lei. Este vorba despre parohiile Târzii, Negrești 3 și Draxeni.

Și în anul trecut, CJ Vaslui a alocat resurse financiare mai multor parohii din județ. În urma unei ședințe care a avut loc în luna decembrie 2019, Mănăstirea Grăjdeni, din comuna Fruntișeni a primit 65.000 de lei, Parohia Obîrșeni, comuna Vinderei, a primit 50.000 de lei, Parohia Bălteni, comuna Bălteni, a primit 35.000 lei lei, iar suma de 50.000 lei a fost alocată Parohiei „Sf. Arh. Mihail și Gravriil”, din municipiul Vaslui. Banii au fost utilizați de către unitățile de cult pentru reparație acoperiș, continuarea unor  lucrări de construire a două biserici și continuarea unor lucrări de pictură.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*