Home » Administratie » Ploile torențiale au distrus drumurile din județ. CJ Vaslui va solicita Guvernului bani pentru reparații

Ploile torențiale au distrus drumurile din județ. CJ Vaslui va solicita Guvernului bani pentru reparații

de Dănuț CIOBANU 

Majoritatea drumurilor județene și comunale din județul Vaslui au fost afectate de ploile torențiale din ultimele zile. Imediat după trecerea perioadei de instabilitate, comisiile din cadrul Consiliului Județean Vaslui vor merge în teren, pentru a constata pagubele produse de viituri. După centralizarea datelor din teren CJ-ul va transmite raportul Guvernului României, pentru a debloca resurse din fondul de urgență la dispoziția premierului în vederea reabilitării drumurilor.

Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, a precizat că toate drumurile afectate de ploile torențiale vor fi reabilitate.

”În punctele unde au fost comisiile, deja se lucrează. Unele drumuri au fost stricate foarte tare și într-o primă fază trebuie creată o viabilitate pentru a ușura transportul. Pe de o parte construim prin diferitele programe cu finanțare de la bugetul național sau din fonduri europene, iar pe de altă parte avem aceste distrugeri. Nu ne putem pune cu natura. Sper ca prin vocea mea să se aducă că atât timp cât vom tăia cu săbăticie pădurile, cu atât vom avea astfel de urgii. În partea estică a țării, urgiile nu au fost ca în partea de vest”, a precizat Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

Printre sectoarele de drumuri afectate de ploile torențiale din ultima perioadă se numără cele din zonele Costești, Murgeni, Gârceni, Slobozia, Băcești, Dragomirești, Bogdănești, Ivănești etc.

”Vom reabilita toate aceste drumuri. Într-o primă fază cu un minim necesar, după care vom readuce drumurile cel puțin la stadiul pe care l-au avut înaintea precipitațiilor. Dacă avem în vedere că în anul 2020 CJ Vaslui a primit cu un procent de 30% mai puțini bani de la bugetul național, nu se poate spune că avem banii necesari pentru aceste lucrări. Noi vom depune însă toate eforturile pentru ca cetățenii să nu aibă de suferit. Știm cum am început acest an, dar sperăm să putem face o minimă față în reabilitarea acestor trasee. Majoritatea drumurilor au fost afectate de ploile torențiale”, a mai spus Ciprian Trifan.

Unul din avantajele autorităților județene este faptul că dețin în subordine o societate specializată pe reabilitarea de drumuri și poduri și pot interveni imediat pentru repararea căilor de transport.

”A plouat mult, iar ploaia a fost de bun augur după atâtea luni de secetă. S-au creat și aceste probleme pe drumurile județene și comunale, dar cum suntem acționarii societății de drumuri și poduri avem posibilitatea de a remedia mai repede o serie de vicisitudini și a crea viablitatea necesară unui transport cât mai facil în județul Vaslui”, a concluzionat Ciprian Trifan.

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*