Home » Administratie » Tânăr dus în stare de inconștiență la spital, după ce a fost scos dintr-o fântână din Vaslui

Tânăr dus în stare de inconștiență la spital, după ce a fost scos dintr-o fântână din Vaslui

Un tânăr de 23 de ani a ajuns în stare critică la spital după ce s-a înecat într-o fântână pe care o curăța în municipiul Vaslui. Un alt bărbat, care a încercat să-l salveze, a fost dus și el la spital în urma intoxicației cu monoxid de carbon. 
Inconștiența unui fântânar îl poate costa pe acesta viața. Bărbatul de 23 de ani a intrat într-un puț adânc de aproximativ 12 metri cu intenția de a-l decolmata, fără a-și lua minimele măsuri de siguranță. În consecință, după ce a scos câteva găleți cu nămol, tânărul a intrat în stare de inconștiență din cauza lipsei oxigenului, ceea ce a făcut ca acesta să ajungă sub apa din fântână. Un alt bărbat aflat la suprafață a intrat în fântână după el, însă și acesta a fost afectat. Abia atunci oamenii au sunat după ajutor la numărul de urgență 112.
Detașamentul de Pompieri Vaslui a trimis două autospeciale de intervenție cu module pentru căutare-salvare și două ambulanțe.
Victima a fost scoasă din fântână în stare de inconștiență, dar respirând. După acordarea primului ajutor, tânărul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, în stare inconștiență. O a doua persoană a primit ajutor medical și a fost transferată conștientă și stabilă hemodinamic, pentru investigații suplimentare la aceiași unitate medicală

„, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu.

Cadrele medicale sunt rezervate în privința șanselor de supraviețuire a tânărului de 23 de ani. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: