Home » Administratie » Credincioșii din județ, așteptați la hramul Catedralei Episcopale Huși, la care va fi prezent și mitropolitul Moldovei

Credincioșii din județ, așteptați la hramul Catedralei Episcopale Huși, la care va fi prezent și mitropolitul Moldovei

Mii de credincioși din întreg județul, și nu numai, sunt așteptați, luni, la Catedrala Episcopale Huși, pentru a participa la hramul bisericii care poartă numele sfinților apostoli Petru și Pavel. Slujba va fi oficiată de episcopul Hușilor, preasfințitul Ignatie, alături de alți ierarhi, printre care și mitropolitul Moldovei și Bucovinei, înaltpreasfințitul Teodosie.

 

Sărbătoare mare la Huși, la Catedrala Episcopală, de sfinții apostoli Petru și Pavel. Începând cu ora 9.30, în curtea instituției de cult, va fi oficiată sfânta liturghie arhierească de către înaltpreasfințitul Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de preasfințitul Ignatie, episcopul Hușilor, preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud, și preasfințitul Damaschin Dorneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Pelerinii se vor putea ruga respectând recomandările privitoare la distanțarea fizică, începând din după-amiaza zilei de duminică, 28 iunie, la Icoana relicvar a Sfinților Apostoli Petru și Pavel și la Moaștele Sfintei Mari Mucenițe Chiriachi, ce vor fi așezate într-un baldachin special, în curtea Catedralei Episcopale”, susțin reprezentanții Episcopiei Hușilor.

Cei care nu vor putea ajunge la Catedrala Episcopală Huși vor putea urmări live slujba Sfintei Liturghii din ziua hramului pe pagina de facebook episcopiahusilor.ro și pe site-ul Doxologia. (Ionuț PREDA)

About Buta Crina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Primăria Vaslui derulează proiecte europene de 196 milioane lei. Din această săptămână încep lucrările

de Dănuț CIOBANU  Din această săptămână vor începe lucrările ...

Primii legumicultori vasluieni solicită ajutorul de 3.000 de euro pentru comercializarea roșiilor

O parte din legumicultorii vasluieni, înregistrați în programul ”Ajutor ...

Bărbat mort la Negrești după ce a fost acoperit de malurile unui șanț care s-au prăbușit peste el

Un bărbat de 50 de ani și-a găsit sfârșitul ...