Home » Business » Județul Vaslui a atras investiții străine de 20 de euro! Legislația alungă investitorii

Județul Vaslui a atras investiții străine de 20 de euro! Legislația alungă investitorii

Județul Vaslui este ocolit cu tenacitate de investitorii străini. Conform datelor statistice, în luna martie 2020, în judeţul Vaslui nu a fost înmatriculată nicio societate cu participare străină la capitalul social subscris. În perioada ianuarie – martie 2020, în județul nostru a fost înmatriculată doar o societate cu o participare străină la capitalul social subscris de 20,8 euro.

De altfel, în perioada ianuarie – decembrie 2019, în județul Vaslui au fost înmatriculate 16 societăţi cu participare străină la capitalul social subscris, cu o sumă totală investită în valoare de 604,9 euro.

”Sunt investitori care vor să vină în județ, cum ar fi în sectorul comerțului. Eu sunt în discuții cu reprezentanții unor astfel de firme. Problema este că legislația s-a schimbat prin adoptarea Codului Administrativ, astfel încât autoritățile locale nu mai pot concesiona terenuri la investitori. Cu o asemenea legislație este foarte greu de atras investiții străine”, a precizat Ovidiu Copacinschi, președintele Asociației Patronale a Întreprinderilor Mici și Mijlocii Vaslui.

Județul Vaslui se clasează pe ultimul loc în România, în ceea ce privește numărul societăților cu participare străină la capitalul subscris. Astfel, în perioada 1991 – 31 decembrie 2018, în județul Vaslui au fost înmatriculate numai 454 de firme străine. Cu un număr mic de investitori străini, Vasluiul este penultimul județ din România în ceea ce privește valoarea capitalul social total în echivalent valută. Conform datelor Oficiului Național al Registrulu Comerțului, în perioada 1991 – 2018, firmele externe au investit în județul nostru o sumă totală de 39.269.000 euro.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*