Home » Local » USR și PLUS Vaslui au semnat protocolul de colaborare. Obiectivul Alianței 2020: înlăturarea PSD de la guvernarea județului

USR și PLUS Vaslui au semnat protocolul de colaborare. Obiectivul Alianței 2020: înlăturarea PSD de la guvernarea județului

de Dănuț CIOBANU 

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, liderii USR – Filiala Vaslui și PLUS – Filiala Vaslui au semnat protocolul de colaborare în cadrul Alianței 2020. Cu acest prilej, alianța și-a prezentat candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui și obiectivele politice asumate în plan local. Deputatul Mihai Botez, președintele USR Vaslui, va candida la președinția CJ-ului, iat ținta politică a alianței este înlăturarea PSD de la guvernarea județului.

Marcel Lăudatu, președintele PLUS Vaslui, a precizat că prin semnarea protocolului de colaborare dintre cele două partide s-a venit în întâmpinarea solicitărilor cetățenilor.

”Avem vești bune. Am hotărât să mergem împreună, am ascultat cerințele electoratului care vrea o filială puternică, vrea o alternativă, iar noi ne conformăm. Semnăm protocolul la nivel județean, document care parafează colaborarea noastră cu colegii de la USR în cadrul Alianței 2020. Deci, Alianța 2020 continuă! Am avut alegeri interne în cele două partide, iar apoi alegeri în cadrul alianței pentru a desemna candidatul la funcția de președintele al CJ Vaslui. În urma acestor alegeri am ajuns la un consens: Mihai Botez va candida pentru președinția CJ-ului”, a spus Marcel Lăudatu.

Mihai Botez a mulțumit colegilor din cele două formațiuni politice pentru încrederea acordată, precizând că a trecut de filtru din cadrul partidelor și acum urmează examenul politic în fața cetățenilor.

”Vom încerca să convingem vasluienii că noi suntem alternativa viabilă pentru a o vota. Pentru următorii ani, îmi doresc să putem trăi decent la noi în județ alături de familie și prieteni. Aceasta este viziunea mea și pentru aceasta candidez. O să lucrăm împreună și vom veni cu măsuri concrete. USR și PLUS sunt de acord că o frână în calea dezvoltării județului este politizarea excesivă a funcțiilor publice care duce la frică, iar județul merge cu frâna trasă, de aceea un progresăm și un ieșim din coada clasamentului la nivel național. În administrația publică vedem cum sunt numiți oameni pe criterii politice, de obediență, nu pe competență. Trebuie să se schimbe acest lucru! În funcțiile înalte oamenii să fie numiți prin concurs”, a spus Mihai Botez.

Președintele USR a precizat că și în Parlamentul României, atunci când partidul a avut posibilitatea numirii în anumite funcții, s-a militat pentru competență și nu pe criteriul de aparteneță la partid. Acest model se intenționează să fie implementat și la nivel județean, pentru ca în funcțiile publice să acceadă oameni competenți și nu persoane loiale partidului.

”Vom avea o campanie online energică, dar vrem să mergem și în teren să ne întâlnim cu oamenii, respectând măsurile de siguranță de sănătate. Cetățenii îi votează pe oamenii pe care îi văd. Sunt o alternativă la Dumitru Buzatu, actualul președinte al CJ Vaslui. Îmi doresc ca după alegerile locale PSD să nu mai guverneze acest județ”, a adăugat Mihai Botez.

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*