Home » Administratie » Încă cinci note de 10 în plus la Evaluarea Națională, printre care și o medie generală, în urma rezolvării contestațiilor

Încă cinci note de 10 în plus la Evaluarea Națională, printre care și o medie generală, în urma rezolvării contestațiilor

Cinci absolvenți de gimnaziu din județul nostru au reușit, în urma recorectării tezelor la română și/sau matematică, să obțină note de zece la Evaluarea Națională, patru la limba română și una la matematică, un elev obținând, în final, și media 10. În schimb, contestațiile nu au ridicat și procentul celor cu medii peste cinci, acesta rămânând același, de 68,86%.

Contestațiile la Evaluarea Națională a îmbunătățit considerabil numărul elevilor de 10 din județul Vaslui. Astfel, față de 72 de absolvenți care aveau nota maximă la română și/sau matematică, acum, numărul acestora a crescut la 77. Cei mai mulți de 10 în plus față de rezultatele inițiale au fost la limba română, unde patru elevi de clasa a VIII-a au ajuns la nota maximă după recorectarea tezelor. În schimb, la matematică, doar un singur absolvent de gimnaziu a primit nota 10 după contestații. Per ansamblu, și numărul mediilor generale de 10 a crescut cu una, ajungând la șapte, după ce un elev contestatar a primit 55 de sutimi în plus la nota inițială la limba română.
Însă, în ceea ce privește contestatarii cu note mici, aceștia nu au primit, din păcate pentru ei, răspunsuri favorabile. Dovadă este faptul că procentul celor cu medii peste 5 nu a crescut deloc, ci a rămas același la nivelul județului, de 68,86%. Chiar dacă aceste rezultate slabe ne plasează printre ultimele județe din țară, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vaslui ne dau asigurări nu vor fi absolvenți de gimnaziu care să nu aibă loc să se înscrie la vreun liceu pentru a-și continua studiile. (Ionuț PREDA)

About Buta Crina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Primăria Vaslui derulează proiecte europene de 196 milioane lei. Din această săptămână încep lucrările

de Dănuț CIOBANU  Din această săptămână vor începe lucrările ...

Primii legumicultori vasluieni solicită ajutorul de 3.000 de euro pentru comercializarea roșiilor

O parte din legumicultorii vasluieni, înregistrați în programul ”Ajutor ...

Bărbat mort la Negrești după ce a fost acoperit de malurile unui șanț care s-au prăbușit peste el

Un bărbat de 50 de ani și-a găsit sfârșitul ...