Home » Agricultura » Criza de sănătate nu a blocat vânzarea pământului. Într-o singură lună au fost tranzacționate 137 de terenuri

Criza de sănătate nu a blocat vânzarea pământului. Într-o singură lună au fost tranzacționate 137 de terenuri

Vasluienii continuă să își vândă terenurile agricole extravilane. Conform datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în luna mai 2020, au fost tranzacționate 137 de terenuri. Vânzarea terenurilor din extravilan se realizează conform prevederilor legale, respectiv a Legii nr. 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan şi de modificare a Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societăţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţie agricolă şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului.

În vederea înstrăinării unui teren extravilan, vânzătorul, persoană fizică sau juridică, se prezintă la primăria în a cărei rază se află terenul ce îl deține în proprietate în vederea completării ofertei de vânzare a terenului la prețul pe care îl dorește și a cererii de afișare a acestei oferte.

În urma comunicărilor de acceptare de către preemtori (arendaș, vecini) a ofertei depusă de vânzător, Direcția pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui a emis în primele trei luni ale anului 200 avize finale în vederea finalizării vânzării pentru terenuri care însumează o suprafață de 100 hectare. Totodată, s-au primit și înregistrat de la primării un număr de 600 de adeverințe ce atestă că terenul este liber la vânzare, acestea fiind emise în urma solicitării de către vânzători.

”Pe perioada pandemiei, în vederea continuării aplicării procedurilor privind Legea nr.17/2014, toate dosarele privind vânzarea terenurilor extravilane, comunicările de acceptare și adeverințele de liberă vânzare sunt transmise de către reprezentanții unităților administrate teritoriale către DAJ Vaslui pe format de hârtie, prin poștă”, a spus Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: