Home » Administratie » Parc de odihnă și troițe noi la biserica DGASPC Vaslui, la un an de la sfințirea lăcașului de cult

Parc de odihnă și troițe noi la biserica DGASPC Vaslui, la un an de la sfințirea lăcașului de cult

Frumoasa și impunătoarea biserică din tutela Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Vaslui a împlinit un an de la grandioasa sfințire făcută de patru episcopi, timp în care, așa după cum i-a fost menirea, a reprezentat locul de reculegere și spovedanie a mii de oamenii, majoritatea beneficiari și angajați ai celei mai mari instituții din județul nostru. Marcarea acestui eveniment important s-a făcut prin amenajarea unui frumos parc de odihnă și reculegere pentru cei care vin la capelă, dar și prin ridicarea a două troițe, o bună parte din investiție fiind suportată de Sindicatul Național al DGASPC Vaslui.

Un an de zile a trecut de când copiii, bătrânii și persoanele cu dizabilități aflate în ocrotirea DGASPC Vaslui se pot bucura de serviciile religioase oferite în cadrul noii capele din curtea instituției, de la Moara Greci. Deopotrivă, și salariații unității se pot ruga în liniște și reculege în frumoasa biserică ce poartă hramul a doi sfinți, Andrei și Pantelimon, ultimul fiind tămăduitorul de orice boală trupească și sufletească.

După sfințirea de anul trecut, s-au ținut slujbe pentru salariați și beneficiarii din centre în fiecare vineri, duminică și sărbătoare religioasă marcată cu cruce roșie în calendarul Bisericii Ortodoxe Române. În această perioadă, s-au botezat copii din asistență maternală, încreștinați în sfântul lăcaș, dar s-au făcut și împărtășanii. S-a adus un omagiu de mulțumire lui Dumnezeu la un an de la sfințirea capelei, precum și rugăciuni de mulțumire a celor care lucrează în instituție, conducerilor DGASPC și Consiliului Județean Vaslui”, ne-a mărturisit preotul Petru Damian, coordonator al activității de asistență religioasă și psihomorală din cadrul DGASPC Vaslui.

Din păcate, din cauza pandemiei de coronavirus, nu s-a putut ține și un eveniment festiv, cu participare a credincioșilor și înalților prelați, așa cum era planificat. De aceea, având în vedere scăderea numărului de cazuri de COVID-19 și, implicit, relaxarea măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii bolii, sărbătorirea unui an de existență se va face, cel mai probabil, de hramul bisericii, mai precis pe 27 iulie, de ”Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”.

Parc verde și troițe ridicate în fața intrării în biserică

Momentul împlinirii unui an de la sfințirea capelei făcută de către patru ierarhi ai Sfântului Sinod nu putea să treacă nemarcat. Astfel, conducerea instituției și Sindicatul Național al DGASPC Vaslui au amenajat un parc verde, cu bănci pentru odihnă și meditație, în fața intrării în lăcașul de cult.

Ca cinste și daruri primite anul trecut la sfințirea bisericii, împreună cu domnul director general al DGASPC Vaslui, Ioan Buruiană, am hotărât să marcăm acest eveniment prin ridicarea a două troițe și amenajarea parcului din fața bisericii. Fie ca acest sfânt lăcaș să fie spre slava lui Dumnezeu, spre mântuirea oamenilor, a celor cu care lucrăm”, a mai spus preotul Petru Damian.

Una din marile dorințe neîmplinite până acum ale slujitorului Domnului de la biserica de la DGASPC este asfaltarea micuței parcări din jurul lăcașului de cult. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: