Home » Administratie » Cal bătut cu sălbăticie de un bărbat, salvat de polițiștii de frontieră vasluieni. Agresorul este acum cercetat penal

Cal bătut cu sălbăticie de un bărbat, salvat de polițiștii de frontieră vasluieni. Agresorul este acum cercetat penal

Un cal a fost salvat de către polițiștii de frontieră vasluieni din mâinile unui bărbat din județul Vrancea, care bătea animalul fără milă, cu pumnii și căpăstrul, într-o baltă din comuna Fălciu în care l-a scufundat de mai multe ori și sub apă. Oamenii legii au întocmit dosar penal pe numele tânărului de 30 de ani pentru infracțiunea de rănire ori schingiuirea animalelor.

Cruzime ieșită din comun a unui tânăr din județul Vrancea, care a fost surprins în timp ce lovea fără milă un cal în balta Pruteț, de pe malul râului de la granița de est a României. Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Fălciu au intervenit imediat, în condițiile în care viața animalului era pusă în pericol. Însă, bărbatul nu s-a potolit nici după ce i s-a spus că ceea ce face el este o faptă penală.

Bărbatul lovea fără milă calul, obligându-l, prin lovituri repetate şi violente cu pumnii şi cu căpăstrul, să intre în apă, scufundându-l de mai multe ori cu capul în apă. În momentul în care polițiștii de frontieră i-au atras atenţia că rănirea sau schingiuirea animalelor este o faptă sancţionată de codul penal, bărbatul a precizat, pe un ton iritat şi agresiv, că este proprietarul calului şi că se comportă cu el aşa cum doreşte, în tot acest timp continuând să-l agreseze”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

Poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pe numele vrânceanului pentru infracțiunea de rănirea sau schingiuirea animalelor, dosarul urmând a fi predat, cu declinare de competenţă, autorităţii legale competente în soluţionare. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*