Home » Business » Investiție de calibru în Bârlad! Proiect comercial pe un teren ce a aparținut Rulmenți SA

Investiție de calibru în Bârlad! Proiect comercial pe un teren ce a aparținut Rulmenți SA

de Dănuț CIOBANU

Kaufland România va deschide un magazin și în municipiul Bârlad. Proiectul comercial se va dezvolta pe un teren ce a aparținut Rulmenți Bârlad. Tranzacția imobiliară dintre cele două părți a fost parafată la sfârșitul săptămânii trecute. Dezvoltarea comercială de la Bârlad va fi una din cele mai mari investiții implementate în ultimii ani în județul Vaslui.

În municipiul Bârlad se profilează una din cele mai mari investiții realizate în ultimii ani în județul Vaslui. La sfârșitul lunii iunie 2020 a fost finalizată o tranzacție imobiliară, amplasament pe care va fi dezvoltat un amplu proiect comercial. Este vorba despre un teren de aproximativ patru hectare situat în partea dinspre oraș a Bârladului, valoarea contractului de vânzare-cumpărare fiind de ordinul milioanelor de euro. Tranzacția a fost perfectată între SC Rulmenți Bârlad și Kaufland România.

Componența echipei desemnate de către Dogan Gures, CEO al Rulmenți SA, cu negocierea contractului a fost următoarea: Mehmet Ilhan, director operațiuni fabrică și produs, Alexandru Bălan, manager mentenanță, Maftei Nelu Vasilica, consilier juridic. Această echipă a beneficiat de suportul şi implicarea directă a avocatului Traian Isăilă, care a participat la negocierea şi redactarea contractului.

”Eu am făcut parte din echipa Rulmenți Bârlad și am negociat contractul din punct de vedere juridic, termenii contractului etc. Am căutat ca interesul vânzătorului să fie maximizat, iar societatea să profite financiar, indirect și angajații, prin infuzia de cash făcută la SC Rulmenți. Terenul este situat în partea dinspre oraș, unde era o secție închisă de la Rulmenți și unde urmează să se facă o dezvoltare comercială, să se deschidă un mall și un magazin Kaufland”, a precizat Traian Isăilă, avocat care s-a ocupat de partea juridică a tranzacției.

După mai multe luni de negocieri, contractul de vânzare-cumpărare a fost semnat vineri, 26 iunie 2020, investițiile preconizate la nivelul municipiului Bârlad fiind fără precedent în ultimele decenii.

”Vor demara lucrările și se va construi un magazin Kaufland ca la Vaslui. Prin această tranzacție am redat către oraș un teren important, iar după finalizarea investiției putem spune că aici va fi un al doilea centru al orașului. Prin urmare. și municipiul Bârlad a intrat pe lista marilor investiții, iar consultanța juridică a acestei tranzacții a fost gestionată de mine”, a adăugat Traian Isăilă.

Terenul pe care se va dezvolta centrul comercial nu mai era utilizat de multă vreme, și reprezintă doar o mică parte din cele 114 hectare, suprafață pe care se întinde Rulmenți Bârlad.

”Acest teren nu era folosit, iar pe el sunt situate clădiri care la rândul lor nu mai sunt utilizate. Dintr-un imobil pasiv, prin această vânzare terenul va fi un loc util comunității, se vor crea noi locuri de muncă, vor crește schimburile de mărfuri etc. Noi, cei din echipa de la Rulmenți, am urmărit să obținem un preț bun”, a mai spus Traian Isăilă.

La rândul lui, Nelu Maftei, șef birou juridic la Rulmenți Bârlad, a făcut o serie de precizări cu privire la importanța tranzacției.

”Valorificarea acestui teren este un element pozitiv atât pentru Rulmenți SA, cât şi pentru cetăţenii din Bârlad. Terenul va fi curăţat de către investitor şi redat către cetăţeni în cadrul unui proiect comercial, existând premizele unei mai bune puneri în valoare a acestuia. Rulmenți SA îşi pastrează neatinse capacităţile de producţie, fiind valorificate foste secţii închise prin reoganizarea producţiei cu mai bine de 20 de ani în urmă”, a precizat Nelu Maftei.

About Ciobanu Danut

One comment

  1. doar reclama.. nimic nou. investitie de calibru 😀 Poate daca se facea o fabrica era o investitie de calibru dar in Barlad asa ceva lipseste

%d blogeri au apreciat: