Home » Administratie » Promovabilitate de 70,77% la bacalaureat, înainte de contestații. Au fost doar două medii de 10, la Bârlad și Huși

Promovabilitate de 70,77% la bacalaureat, înainte de contestații. Au fost doar două medii de 10, la Bârlad și Huși

Rata de promovabilitate la examenul de bacalaureat din acest an a fost de 70,77% la nivelul județului nostru, ceea ce plasează Vasluiul în prima parte a clasamentului la nivel național, cu aproape opt procente peste medie. Și comparativ cu anul trecut, județul Vaslui stă un pic mai bine, chiar dacă este vorba de șase sutimi. Însă, din păcate, au fost doar două medii de 10, la licee din Bârlad și Huși.

Un număr de 1.920 de absolvenți de liceu din județul nostru au luat bacalaureatul înainte de contestații, ceea ce înseamnă un procent de 70,77% din cei 2.965 de elevi prezenți la prima sesiune a examenului din acest an. Din sesiunile anterioare, au promovat 131 de candidați, ceea ce înseamnă un procent de 29,98%. În schimb, comparativ cu anul trecut, rata de promovare a crescut cu 0,06%. Doi candidați au obținut media 10 la toate disciplinele, fiind vorba de absolvenți ai unor licee din Bârlad și Huși. Dar, sunt și 25 de tineri care au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română, 103 la proba obligatorie a profilului (60 la istorie, 43 la matematică) și 138 la proba la alegere a profilului și a specializării.

În ceea ce privește promovabilitatea pe licee, o singură unitate de învățământ din județ, respectiv Liceul ”Mihail Kogălniceanu”, a reușit să aibă toți cei 175 de elevi cu medii peste 6. La polul opus se află Liceul Tehnologic ”Ioan Corivan” Huși, unde doar 13,3% dintre candidați au luat bacalaureatul.
Cei care nu sunt mulțumiți de note pot depune contestații atât în format fizic, cât și electronic, până pe 1 iulie, ora 12. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale ale primei sesiuni a bacalureatului din acest an vor fi anunțate duminică, 5 iulie 2020. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: