Home » Local » Val de sesizări la Garda de Mediu Vaslui, din cauza mirosului provocat de creșterea animalelor

Val de sesizări la Garda de Mediu Vaslui, din cauza mirosului provocat de creșterea animalelor

Vasluienii au formulat, în ultima perioada, zeci de sesizări la Garda de Mediu (GM) Vaslui, privind disconfortul legat de creșterea animalelor. Multe persoane sunt nemulțumite în ceea ce privește poziționarea grajdurilor, depozitarea și arderea deșeurilor etc. În urma controalelor realizate în teren, comisarii de mediu solicită construirea unor platforme impermeabile pentru deșeuri pentru a nu deranja olfactiv comunitatea și nu a afecta cu nitriți pânza freatică.

”În general, oamenii se conformează. Am avut sesizări de acest fel din mai multe localități cum ar fi Vulturești, Zorleni, Vaslui, Huși, Stănilești, Mălușteni, Munteni de Sus etc. Toți vor o găină, un purcel, dar oamenii vor condiții de viață tot mai bune. Înainte de a face sesizare, persoanele în cauză trebuie să vorbească amiabil cu vecinul, să îl roage să pună gunoiul, grajdul în altă parte. Dacă nu se înțeleg, pot să se adreseze primăriei. În ultima instanță se pot adresa și Gărzii de Mediu. Noi suntem deschiși permanent și răspundem tuturor sesizărilor. Acestea pot fi transmise online sau prin poștă la sediul nostru”, a spus Cristian Gabriel Laic, comisar șef al GM Vaslui.

În ultima perioadă, GM Vaslui a desfășurat 300 de cotroale privind problematica de mediu. Inspecțiile au vizat starea de salubritate a localităților, mediul de gestionare al deșeurilor, atingerea obiectivului de 50% colectare reciclabilă a deșeurilor etc. O parte de controale se realizează de către echipe mixte din care pe lângă comisarii de mediu mai fac parte reprezentanți ai Prefecturii Vaslui, Apelor Române, Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

(Dănuț Ciobanu)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*