Home » Administratie » Bărbat arestat pentru lipsire de libertate în cazul tânărului legat cu un lanț de un copac, în pielea goală

Bărbat arestat pentru lipsire de libertate în cazul tânărului legat cu un lanț de un copac, în pielea goală

Un bărbat de 59 de ani a fost arestat de Judecătoria Vaslui pentru lipsire de libertate în mod ilegal în cazul tânărului cu handicap grav, găsit legat în pielea goală cu un lanț de un copac din curtea locuinței părinților săi din localitatea Bălești. Anchetatorii au stabilit, după desfășurarea cercetărilor în acest caz, că tatăl vitreg al tânărului supus abuzului este cel care l-a legat cu un lanț în jurul brâului și ulterior de un copac din curte.

Schimbare radicală de situație în cazul tânărului din Bălești care a fost găsit legat cu lanțul de copac în plină zi, deși era complet dezbrăcat și fără apă sau hrană în preajma sa. Anchetatorii au stabilit, în urma cercetărilor desfășurate și audierii martorilor în acest caz, că tatăl vitreg al bărbatului cu handicap mintal grav este cel care l-a legat cu lanțul și nu mama sa, așa cum se crezuse inițial. În consecință, polițiștii l-au reținut, în cursul nopții de marți, pe Gicu Bîrlescu, în vârstă de 59 de ani, iar a doua zi l-au prezentat la procuror, cu propunerea de arestare preventivă. Bărbatul a ajuns, în cele din urmă, în fața instanței, Judecătoria Vaslui emițând pe numele său mandat de arestate preventivă, pentru o perioadă de 20 de zile.

Tânărul de 28 de ani a fost găsit legat de copac, marți la prânz, de către asistentul social al Primăriei Cozmești, care verifica modul în care mama bărbatului își respectă atribuțiile, în condițiile în care este plătită de autorități cu peste 1.400 de lei pe lună ca însoțitor al persoanei cu handicap, adică al propriului fiu. Salariata l-a contactat pe primar, ulterior fiind solicitat sprijinul poliției și al unui echipaj medical la numărul de urgență 112. Polițiștii ajunși la locuința indicată au tăiat lanțul cu un clește, iar apoi echipajul ambulanței l-a preluat pe tânăr și l-a transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. După mai bine de jumătate de oră de la preluarea bărbatului, mama acestuia a revenit la locuință de pe un câmp din zonă, afirmând că și-a legat fiul pentru ca acesta să nu plece de acasă, așa cum s-ar mai fi întâmplat cu alte ocazii. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*