Home » Administratie » Fonduri europene de zeci de milioane de euro, pentru achiziția de echipamente de irigații

Fonduri europene de zeci de milioane de euro, pentru achiziția de echipamente de irigații

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale primește începând din data de 1 iulie 2020, cereri de finanțare a proiectelor pentru dezvoltarea infrastructurii secundare de irigații. Este vorba despre submăsura 4.3 ”Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice” din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Fondurile disponibile pentru această componentă a submăsurii se ridică la 43.700.259 euro.

”Depunerea cererilor de finanțare pentru submăsura 4.3 se va face până pe data de 30 septembrie 2020, on-line pe www.afir.info, de către beneficiarii eligibili, respectiv de către organizațiile utilizatorilor de apă pentru irigaţii, constituite din proprietari sau utilizatori de terenuri agricole conform legislaţiei în vigoare sau de către federațiile organizațiilor utilizatorilor de apă pentru irigaţii. Organizațiile și federațiile pot depune cereri de finanțare numai în măsura în care sunt deținători de infrastructură secundară de irigații, preluată prin protocol sau proces verbal de predare-primire ori alte documente”, a precizat Alin Trifu, directorul  Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Vaslui.

Fondurile europene disponibile prin submăsura 4.3 pentru componenta infrastructură de irigații sunt 100% nerambursabile, iar valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 1 milion de euro. Pentru întocmirea documentației necesare obținerii finanțării, solicitanții de fonduri nerambursabile au la dispoziție ghidul solicitantului care poate fi consultat gratuit pe site-ul agenției, www.afir.info, la secțiunea ”Investiții PNDR” în pagina dedicată submăsurii 4.3.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Nicolae Bădeanu și-a depus candidatura la Primăria Bârlad. Deviza electorală: Stop nepăsare! Start implicare!

În cursul zilei de duminică, Nicolae Bădeanu, reprezentant al ...

Vasluienii nu mai au bani pentru plata impozitelor locale. Primăriile sunt cu veniturile la cota de avarie

de Dănuț CIOBANU  Colectarea veniturilor la bugetele locale ale ...

Seceta prelungită și pășunile în paragină pun pe butuci afacerile din zootehnia vasluiană

Seceta prelungită din ultimele luni afectează grav și sectorul ...