Home » Culture » Prima ediție a Festivalului de Umor ”Constantin Tănase” din perioada 3-5 iulie a fost anulată

Prima ediție a Festivalului de Umor ”Constantin Tănase” din perioada 3-5 iulie a fost anulată

Organizarea în acest an a Festivalului de Umor ”Constantin Tănase” este pusă sub semnul întrebării, din cauza pandemiei de coronavirus. Festivalul ar fi trebuit să se desfășoare în două etape: prima etapă între 3-5 iulie și a doua etapă între 27 septembrie – 4 octombrie. Lucian Onciu, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, a precizat că în următoarele zile ar fi trebuit să fie organizate spectacole în aer liber în cadrul marelui festival.

”În acest an se împlinesc 50 de ani de la prima ediție organizată în anul 1970. Din păcate, din cauză că teatrele nu au putut să se adune ca să repete, nu am avut confirmarea participării lor și a trebuit să renunțăm la prima etapă ce trebuia să aibă loc între 3 și 5 iulie. În condițiile legate de criza de sănătate, am reconfigurat cea de-a XXVI-a ediție, în sensul că purtăm tratative cu teatrele pentru perioada 14 – 20 septembrie, dar deocamdată nu putem să oferim certitudini pentru că nu le avem”, a spus Lucian Onciu.

Una din dorințele autorităților județene era ca lucrările de la proiectul ”Reparații capitale și refuncționalizarea Casa Armatei Vaslui – Centrul Cultural Județean Multifuncțional” să se finalizeze până în toamnă, pentru ca festivalul să se desfășoare în noua locație.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*