Home » Culture » Festivalul Fanfarelor a fost mutat în luna august, din cauza pandemiei de COVID-19

Festivalul Fanfarelor a fost mutat în luna august, din cauza pandemiei de COVID-19

Pandemia de coronavirus afectează și organizarea Festivalului Fanfarelor din județul Vaslui. Inițial, evenimatul din acest an ar fi trebuit să se desfășoare în a doua jumătate a lunii septembrie. Din cauza crizei de sănătate, organizatorii au schimbat data de desfășurare, urmând ca manifestarea să aibă loc în data de 30 august 2020.

”Încercăm pe cât posibil să ne mutăm evenimentele în lunile mai calde, în speranța că numărul de cazuri de coronavirus nu se va mări. În funcție de această situație noi avem soluții pentru desfășurarea activităților noastre. Astfel, pregătim un proiect alături de solista Raluca Radu, care este coordonat de colegul nostru Lucian Lefter. Vom realiza un CD cu 50 de piese aflate în arhiva de folclor moștenită de la etnograful Vasile Adascăliței”, a spus Lucian Onciu, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui.

În perioada 4-6 septembrie este programat Târgul Meșterilor Populari, pentru ca la sfârșitul anului să aibă loc tradiționalul Festival de Datini și Obiceiuri Populare.

”Vom vedea cum vom putea organiza această manifestare de la sfârșitul anului. Știm că la festival vin foarte mulți oameni. Trăim niște momente pe care nu le-a anticipat nimeni. Trebuie să reconfigurăm din mers activitățile noastre, iar într-o anumită măsură am reușit. Fac trimitere la evenimente precum cel din 1 Iunie ”Târgul de jucării”, dar și festivalul online ”Muguri de tezaur”, adresat tinerilor și copiilor dun județul Vaslui. Aceste acțiuni din online nu au cum să semene cu varianta clasică, dar e o formă de a menține interesul constant atât față de activitatea noastră, cât și față de spectatorii și artiștii noștri”, a mai spus Lucian Onciu.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*