Home » Administratie » Patru copii, cel mai mic de un an, bătuți fără milă de tatăl lor, care și-a agresat și soția. Bărbatul a fost arestat

Patru copii, cel mai mic de un an, bătuți fără milă de tatăl lor, care și-a agresat și soția. Bărbatul a fost arestat

Patru copii, cu vârste cuprinse între un an și 15 ani, au fost bătuți fără milă de către propriul tată cu o curea și, se pare, și cu un cablu, victimă a violențelor sale căzând inclusiv soția, care s-a băgat să-și apere una dintre fiice. Cu excepția bebelușului de un an, ceilalți frați și mama lor au avut nevoie de îngrijiri medicale, cu toții ajungând pentru consiliere de specialitate într-un centru al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui.

Un bărbat de 41 de ani, din localitatea Sălceni, a fost arestat preventiv sub acuzația de violență în familie, după ce, pe fondul consumului de alcool, și-a lovit soția și patru din cei nouă copii ai săi cu un cablu și o curea. Poliția a început ancheta după un al doilea episod de violență domestică al agresorului, în urma sesizării făcută de către asistentul comunitar al Primăriei Pochidia. Astfel, bărbatul și-a lovit în mod repetat fata de 15 ani cu o curea pe motiv că s-a dus la un magazin din sat. Mama copilei s-a interpus între fiica sa și soț în încercarea de a-l opri pe agresor, fiind lovită, însă, și ea cu aceeași curea. Cu trei zile înainte de acest episod, bărbatul și-a mai bătut cu un cablu încă trei copii, cu vârste cuprinse între unu și șapte ani, pe motiv că aceștia făceau gălăgie. În urma examinărilor medico-legale, s-a constatat că atât femeia cât și trei dintre copii săi, de 4, 7 și 15 ani, necesită până la trei zile de îngrijiri medicale.
În aceeași zi în care au fost sesizați despre caz, polițiștii au emis un ordin de protecție pentru copii și mama, valabil pentru o perioadă de cinci zile. Ulterior, cazul a ajuns și în instanță, care a decis ca ordinul de protecție împotriva bărbatului de 41 de ani să fie de 60 de zile.

În urma probatoriului administrat, pe 1 iulie, polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 ore, iar în cursul zilei de astăzi (n.red-joi), l-au prezentat prezentat la Judecătoriei Bârlad, care a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Bogdan Gheorghiță.

În ceea ce-i privește pe cei nouă copii, aceștia au ajuns, împreună cu mama lor, într-un centru al DGASPC Vaslui, unde beneficiază de servicii de specialitate care se impun în cazul victimelor violenței domestice. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: