Home » Administratie » Vești bune! Pandemia de coronavirus, ținută sub control la nivelul municipiului Vaslui

Vești bune! Pandemia de coronavirus, ținută sub control la nivelul municipiului Vaslui

de Dănuț CIOBANU 

Municipiul Vaslui a trecut cu bine, până în prezent, de pandemia de COVID-19. În oraș nu au fost înregistrate focare de transmitere comunitară, iar municipalitatea monitorizează persoanele aflate în izolare la domiciliu. Primăria Vaslui a deschis creșele și urmează din săptămâna viitoare să fie deschise și grădinițele. Una din problemele încă nerezolvate este cea a terenurilor de joacă pentru copii și a terenurilor de sport din curtea școlilor.

Lupta împotriva coronavirusului rămâne una din prioritățile Primăriei Vaslui. Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a expus situația privind pandemia de COVID-19. În prezent, la nivelul municipiului reședință de județ situația este stabilă și nu au fost înregistrate focare de extindere comunitară a virusului. În ultima perioadă în municipiu au fost depistate pozitiv la coronavirus doua persoane, acestea fiind internate în spital pentru tratament.

”Actuala situație demonstrează că măsurile luate au fost bune și sperăm să dea rezultate și în continuare. În cursul lunii iunie 2020 nu am avut persoane carantinate la domiciliu, fiind 624 de persoane izolate la domiciliu, cazuri pe care noi le-am monitorizat. Nu am avut situații de încălcare a legii privind protecția împotriva coronavirusului. Au fost 40 de persoane în izolare fără venituri, pentru care am asigurat produsele alimentare. Alte șapte persoane izolate au solicitat o serie de servicii cum ar fi plata facturilor, achiziționarea de alimente etc. Au mai fost și persoane cu vârsta de peste 65 de ani care au cerut să le prestăm anumite servicii”, a spus Vasile Pavăl.

În acest context, municipalitatea a deschis la sfârșitul lunii iunie creșele, urmând ca de luni, 6 iulie, să fie deschise și grădinițele. Toate aceste activități vor funcționa cu condiția respectări unor măsuri de siguranță de sănătate.

”Avem o problemă în comunitate. La începutul săptămânii viitoare voi convoca Comitetul Local pentru Situații de Urgență, pentru a discuta problema terenurilor de sport din curtea școlilor și cea a terenurilor de joacă pentru copii. Am vorbit cu directorii școlilor și nu știu cum să procedeze. Vom căuta să identificăm cadrul legal pentru a le pune în funcțiune. În prezent, copiii sunt pe aleele orașului, în centrul civic și trebuie să vedem ce facem”, a mai precizat Vasile Pavăl.


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura