Home » Agricultura » Primii legumicultori vasluieni solicită ajutorul de 3.000 de euro pentru comercializarea roșiilor

Primii legumicultori vasluieni solicită ajutorul de 3.000 de euro pentru comercializarea roșiilor

O parte din legumicultorii vasluieni, înregistrați în programul ”Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”, au început să depună la Direcția pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui documentele justificative privind comercializarea tomatelor. Cei 94 de fermieri și-au vândut roșiile în piețele de la nivelul județului Vaslui sau le-au comercializat angro la Iași sau Bârlad. Conform legislației în vigoare, fermierii și-au comercializat marfa până la finalul lunii iunie 2020, iar în perioada 1-15 iulie trebuie să depună documentele justificative prin care să facă dovada comercializării producției.

”Programul este destinat producătorilor agricoli care desfășoară activităţi în domeniul producţiei primare de produse agricole, respectiv pentru susţinerea produsului tomate în spaţii protejate. Valoarea sprijinului financiar acordat prin acest ajutor de minimis este de maximum 14.248,8 lei/beneficiar/an și reprezintă contravaloarea în lei a maximum 3.000 euro/beneficiar/an”, a spus Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

Producătorii agricoli care vor comercializa tomatele în pieţe agroalimentare, târguri şi pieţe ambulante vor avea obligaţia de a purta elemente de identificare, distribuite în mod gratuit de către reprezentanţii DAJ Vaslui, imprimate cu inscripţii autorizate care vor permite identificarea produselor din spaţiile protejate (sere/solarii) vasluiene.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*